«Πόλεμος φατριών» στην Κέρκυρα με νεκρούς υψηλόβαθμα στελέχη της… πυραμίδας των Σκάλιαρι!

Must Read

Υψηλόβαθμα μέλη της συμμορίας Σκάλιαρι ήταν οι δύο άνδρες που βρέθηκαν άγρια δολοφονημένοι τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης σε παραθεριστική βίλα στην Κέρκυρα, ενώ πλέον είναι πασιφανές πως η άγρια δολοφονία τους συνδέεται με το διπλό φονικό στην Βάρη.

Η διπλή ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης. Τα πτώματα των ανδρών εντόπισε η μασέζ την οποία οι δύο άνδρες είχαν καλέσει για επαγγελματικό μασάζ. Τους βρήκε στο parking της κατοικίας, μέσα σε νοικιασμένο Ι.Χ. που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους στο νησί. Επέστρεφαν από τη θάλασσα, όταν δέχτηκαν καταιγισμό πυρών, καθώς στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 29 κάλυκες από δύο όπλα, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ.

Οι δύο άνδρες δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, ούτε καν να τραβηξουν το χειρόφρενο. Γαζώθηκαν κυριολεκτικά από πάνω μέχρι κάτω από τους εκτελεστές τους. Δεν χρειάστηκε παρά η ταυτοποίηση των πραγματικών ονομάτων τους, ώστε να γίνει γνωστό ότι ο Αλάν Καζάρ και ο Νταμίρ Χάτζιτς ανήκουν στην φατρία Σκάλιαρι.

Οι αρχηγοί της συμμορίας είχαν δολοφονηθεί τον περασμένο Ιανουάριο σε ταβέρνα στη Βάρη, γεγονός που είχε προκαλέσει αποτροπιασμό για την αγριότητα της δολοφονίας. Εκείνοι οι φόνοι όπως και η προχθεσινή διπλή ανθρωποκτονία στην Κέρκυρα αποδίδονται σε μέλη της αντίπαλης ομάδας «Καβάτσκι» που όπως και η «Σκάλιαρι» έχουν πάρει τα ονόματά τους από τις συνοικίες της πόλης Κότορ όπου έχουν έδρα.

Ο πόλεμος και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στις δύο πιο σκληρές εγληματικές οργανώσεις του Μαυροβουνίου ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια.

Μέχρι τότε Σκάλιαρι και Καβάτσκι ήταν ένα καρτέλ που κινούνταν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης, ελέγχοντας το εμπόριο κοκαϊνης. Αυτό που στάθηκε η αιτία για το ξέσπασμα του πολέμου, ήταν όταν το 2015 «χάθηκε» ένα φορτίο κοκαίνης 300 κιλών στην Βαλένθια της Ισπανίας, αξίας 20.000.000 ευρώ!

Η απώλεια του φορτίου προκάλεσε άγριους τσακωμούς και κατ’επέκταση την διάλυση του καρτέλ, μέσα από την οποία γεννήθηκαν δύο νέες οργανώσεις. Αμέσως μετά άρχισε ο πόλεμος, αρχικά στους δρόμους του Κότορ και σταδιακά σε άλλες πόλεις του Μαυροβουνίου. Τα πτώματα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και όταν οι Ειδικές Δυνάμεις έφτασαν στην πόλη αντιλήφθηκαν ότι σε πολλά τμήματα, υπήρχαν κάμερες επιτήρησης που δεν ανήκαν σε καμία δημόσια ή κρατική υπηρεσία, όπως αποδείχθηκε.

Τον περασμένο Ιανουάριο στην Αθήνα οι δύο άντρες που κάθισαν για φαγητό μαζί με τις οικογένειες τους σε ταβέρνα της Βάρης, φαινόντουσαν να διασκεδάζουν και δεν φαντάζονταν ότι ζούσαν τις τελευταίες τους στιγμές. Αγνοώντας το γεγονός ότι οι Καβάτσκι παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους, έκαναν το μοιραίο λάθος να φέρουν στη χώρα τους δίκους τους άνθρώπους.

Οι δυο άντρες γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους σε ταβέρνα, όταν ξαφνικά εισέβαλαν στο χώρο τέσσερις άνδρες, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Η αστυνομία, μάλιστα, εντόπισε περισσότερους από είκοσι κάλυκες στο σημείο, ενώ από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στα πόδια η σύζυγος του ενός θύματος. Η επίθεση κράτησε μόλις μισό λεπτό.

Ωστόσο, η προχθεσινή δολοφονία έγινε με ακόμα πιο άγριο τρόπο, καθώς δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες και το μήνυμα των Καβάτσκι έγινε ακόμη πιο ξεκάθαρο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σε Σερβικά blogs: «Όπου και αν πάτε θα σας βρούμε».

Ο Αλάν Κοζάρ κατάγεται σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε μέσα της Σερβίας από το Μαυροβούνιο και ήταν ο επικεφαλής εγκληματικής συμμορίας από την πόλη Μπαρ που διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με την συμμορία Σκαλιάρι, μία σχέση που πλήρωσε πολύ ακριβά.

Οι αρχές τον αναζητούσαν για κάποιες δολοφονίες, ενώ ο Χάτζιτς θεωρούνταν ύποπτος για μια δολοφονία στην πόλη του Βελιγραδίου, άλλη μια από τις δεκάδες που έχουν διαπραχθεί σε αυτό τον ανελέητο πόλεμο των δύο φατριών που μαίνεται ανεξέλεγκτος έδω και πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This