Ανατροπή! Στα μαλακά ο ιερέας που κατηγορείται για βιασμό 12χρονης στη Μάνη

Εισήγηση αλλαγής του κατηγορητηρίου και για τον παππού της ανήλικης, που φέρεται ότι την κακοποιούσε

Must Read

Την ενοχή του 57χρονου ιερέα και πατέρα έξι παιδιών Νίκου Σταματογιάννη, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού βουλγαρικής καταγωγής, πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας. Ταυτόχρονα, όμως, ζήτησε τη μετατροπή της αρχικής κατηγορίας του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε απόπειρα βιασμού. Την ίδια πρόταση έκανε η εισαγγελική λειτουργός και για τον παππού της ανήλικης, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι επίσης κακοποίησε σεξουαλικά το άτυχο κοριτσάκι.

«Η εισαγγελική πρόταση δικαιώνει ευθύς εξαρχής τους ισχυρισμούς μας και του ίδιου του κατηγορουμένου, ότι ουδέποτε “πείραξε” το παιδί» δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο συνήγορος υπεράσπισης του 57χρονου ρασοφόρου Νίκος Ιωάννου, για να προσθέσει: «Από την ιατροδικαστική έκθεση προκύπτει ότι δεν υπάρχει σωματικό κατάλοιπο που θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει έστω και απόπειρα βιασμού».

Αρνούνται τις κατηγορίες

Να σημειωθεί ότι τόσο ο ιερέας από το χωριό Οχιά της ανατολικής Μάνης όσο και ο παππούς της 12χρονης αρνούνται με σθένος τις κατηγορίες. Ο ηλικιωμένος απέδωσε την καταγγελία σε βάρος του σε σκευωρία που έστησε η ίδια του η κόρη, όπως υποστήριξε στην απολογία του, ενώ επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες στον 57χρονο κληρικό.

Ο ιερέας, από την πλευρά του, επέλεξε να μην ανταποδώσει τις κατηγορίες και αρκέστηκε να πει: «Ποτέ δεν θα κατηγορούσα έναν άνθρωπο και, μάλιστα, για κάτι τόσο βαρύ. Και γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, αλλά και γιατί νιώθω στο πετσί μου πώς είναι να σε κατηγορούν άδικα για κάτι τόσο βαρύ…» ανέφερε ο κατηγορούμενος ιερέας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η 12χρονη συνέχισε να τον αποκαλεί «μπαμπά» και ζητούσε να τον συναντήσει ακόμη και μετά την καταγγελία.

Τη μαστίγωνε με τη ζώνη του

Η υπόθεση, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, αποκαλύφτηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν το μικρό κορίτσι από τη Βουλγαρία κατήγγειλε τον ιερέα στο Χαμόγελο του Παιδιού, το οποίο κίνησε τις διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη και την προφυλάκισή του στις Φυλακές Τρίπολης. Σύμφωνα με όσα φέρεται ότι κατέθεσε η 12χρονη, ο 57χρονος, πατέρας έξι παιδιών, την κακοποιούσε σεξουαλικά από την τρυφερή ηλικία των εννέα ετών. Μάλιστα, όταν δεν υπέκυπτε στις αρρωστημένες ορέξεις του και προέβαλε αντίσταση, εκείνος φέρεται ότι τη μαστίγωνε με τη ζώνη από τα… άμφιά του!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This