Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για Λιγνάδη: «Ψάρευε» προσφυγόπουλα από δομές και ΜΚΟ!

Την περίοδο 2017-2018 περνούσαν τακτικά από το διαμέρισμά του 3-4 ασυνόδευτα ανήλικα από κάθε δομή

Must Read

Ανατριχίλα προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι ο συλληφθείς με την κατηγορία των βιασμών κατά συρροή, Δημήτρης Λιγνάδης, που κατοικούσε σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου στο Μεταξουργείο, άνοιγε την πόρτα του σπιτιού-κολαστήριου για μικρά παιδιά και σε προσφυγόπουλα!

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα από μαρτυρίες γειτόνων εμπλέκονται τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων που έπαιρναν μέρος σε μαθήματα στο θέατρό του! Το συγκλονιστικό όμως είναι πως πολλά προσφυγόπουλα φέρεται ότι αρνούνταν να πάνε ξανά εκεί. Τι ήταν αυτό που τους έκανε να αρνηθούν να ξανασυναντήσουν τον Λιγνάδη; Τι έκανε το «κτήνος» του θεάτρου, που ανάγκασε τα παιδιά να μη θέλουν να τον ξαναδούν μπροστά τους;

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όταν κάποιοι τον είχαν ρωτήσει για τα «σούρτα φέρτα» των παιδιών, εκείνος τούς είχε πει πως συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς. Μετά τους ισχυρισμούς των γειτόνων και ύστερα από έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων, μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του σκηνοθέτη την περίοδο 2017-2018 και ότι από κάθε δομή πήγαιναν 3-4 ασυνόδευτα παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα!

Διαβάστε επίσης: Ακρίτα: Ο φάκελος για την εμπλοκή ΜΚΟ στο κύκλωμα παιδεραστίας, έχει εξαφανιστεί!

Τα πιο πολλά παιδιά σήμερα ζουν στη Γαλλία και μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις υπήρξαν πάρα πολλές αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εμπλοκή ΜΚΟ σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανήλικων προσφύγων. Μάλιστα μία από αυτές τις ΜΚΟ, το όνομα της οποίας ενεπλάκη σε όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, είναι η SolidarityNow με επικεφαλής την ξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντιγόνη Λυμπεράκη!

Ανακοίνωση μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων

Μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων για την επαφή που είχε ο Λιγνάδης με ανήλικα προσφυγόπουλα, η ΜΚΟ SolidarityNow έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είχε εμπλοκή με τον χώρο του θεάτρου, του θεατρικού παιχνιδιού ή με δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχε ο Λιγνάδης. Σύμφωνα με την ΜΚΟ, εκφράζει τον αποτροπιασμό της για μια ειδεχθή πρακτική που καταχράται κάθε έννοια παιδικής προστασίας, εκθέτει την έννοια της αλληλεγγύης και στοιχειοθετεί όνειδος για κάθε άτομο που συμμετέχει, συνδράμει ή ανέχεται τέτοιες πράξεις.

Διαβάστε επίσης: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Με το πρωθυπουργικό περιβάλλον φέρεται να συνδέονται ΜΚΟ που «προωθούσαν» ανήλικους μετανάστες στον Λιγνάδη

Στη ίδια ανακοίνωση, η SolidarityNow εξήγησε πως πραγματοποιεί δράσεις προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων από τον Οκτώβριο 2020, όταν ανέλαβε την ευθύνη για ασυνόδευτα παιδιά 16-18 χρόνων σε διαμερίσματα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), καθώς και προσωρινή φιλοξενία σε 170 ασυνόδευτα παιδιά σε δομές σε Κοζάνη, Ιωάννινα και Κόνιτσα. Επίσης, προ του 2020, η S.N. παρείχε υπηρεσίες μόνο σε οικογένειες όπου συνεργαζόταν στενά με τους γονείς.

Σε ό,τι αφορά προγράμματα ή δράσεις ανηλίκων, τόσο στις πόλεις όσο και στους καταυλισμούς, η SolidarityNow εφαρμόζει με αυστηρότητα πρωτόκολλα παιδικής προστασίας (Child protection), τόσο σε προληπτική όσο και σε απολογιστική βάση. Τα πρωτόκολλα αυτά μεταφέρουν τη βέλτιστη διεθνή πρακτική σε αυτόν τον τομέα· περιλαμβάνουν ελέγχους για το ποιοι έρχονται σε επαφή με ανηλίκους, την παρουσία τρίτων, αλλά και άλλες δικλίδες ασφαλείας. Η τήρηση των πρωτοκόλλων είναι σχεδιασμένη προκειμένου να αποτρέπει κάθε ενέργεια όπως οι καταγγελλόμενες.

Η προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων, όπως τα ασυνόδευτα ανήλικα ή τα προσφυγόπουλα, είναι ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι άνθρωποι της SolidarityNow δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καθήκον αυτό και τηρούν με σχολαστικότητα τα διεθνή πρότυπα παιδικής προστασίας, με σεβασμό στα παιδιά, λένε στη ανακοίνωση οι επικεφαλής της ΜΚΟ, με πρωτεργάτρια την ξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This