Εκτέλεση Γ. Καραϊβάζ: Σε συνομιλίες και τηλεφωνήματα καταδίκων εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. (video)

Γίνονται προσπάθειες να εξακριβωθεί και εάν υπήρξαν άτομα με υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση

Must Read

«Με τα μούτρα» έχουν πέσει οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την διαλεύκανση της εν ψυχρώ δολοφονίας του καταξιωμένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στα βίντεο και στα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, αποφασισμένοι να φτάσουν στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, γενικός συναγερμός επικρατεί στις Αρχές Ασφαλείας, για να ενεργοποιηθεί το δίκτυο των πληροφοριοδοτών μέσα στις φυλακές. Οι αξιωματικοί που ερευνούν τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ θέλουν να μάθουν ποιες ήταν οι συζητήσεις που γίνονταν μέσα στη φυλακή κάποιες ημέρες πριν από τη δολοφονία, καθώς και οι συζητήσεις που έγιναν μέσα στη φυλακή μετά το αποτρόπαιο συμβάν.

Αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περιλαμβάνει όχι μόνο συνομιλίες μεταξύ των κρατουμένων όχι μόνο μέσα στα κελιά τους, αλλά και σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Μάλιστα, η εντολή είναι η αρχή να γίνει από τα άτομα που κρατούνται μέσα στις φυλακές και έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, είτε έχουν καταδικαστεί για περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, είτε έχουν καταδικαστεί για οργανωμένο έγκλημα που έχει να κάνει με εκβιάσεις στη νύχτα.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί προσπαθούν να αναλύσουν την εικόνα και να ταυτοποιήσουν τον αριθμό πινακίδας της μηχανής, που ακόμα δεν έχει βρεθεί, έχοντας πάρει κάθε διαθέσιμο βίντεο από κάμερες ασφαλείας σπιτιών και επιχειρήσεων, ενώ εξετάζονται και κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας. Εκτός από το υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και καρέ από βίντεο που δείχνουν επιβαίνοντες σε άλλες μοτοσικλέτες, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν άτομα με υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονική επίθεση και πόσα είναι αυτά.

Κινητοποίηση του πληροφοριακού δικτύου της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, έχει κινητοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ με ειδικές τεχνικές γίνεται σάρωση στιγμάτων κινητών. Στόχος, να απομονωθούν ύποπτα κινητά τηλέφωνα, αν και σε αυτές τις περιπτώσεις οι δράστες χρησιμοποιούν κινητά «σκιές» (burner phones), δηλαδή φθηνά τηλέφωνα μιας χρήσης, τα οποία και καταστρέφουν με το που τα χρησιμοποιούν. Παράλληλα, ελέγχονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες και ενδεχομένως αποκαλύψει και το κίνητρο των δραστών.

Εξάλλου, όπως ανέφερε το OPEN TV, το πρωί της Δευτέρας έγινε μία μεγάλη σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με τους επιτελείς της Κατεχάκη να λένε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ότι μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Μάλιστα, η εντολή που έχει δοθεί είναι να μην μείνουν μόνο στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αλλά να ανοίξουν όλο τον φάκελο με τις δολοφονίες από ανθρώπους της νύχτας μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αστυνομικός που ασχολείται με την υπόθεση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ ανέφερε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι ο δράστης το έχει ξανακάνει και είχε πολύ καλή στόχευση».

  • Δείτε σχετικά ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This