Αυτοί χτύπησαν τον Σήφη Βαλυράκη!

Κατάθεση-φωτιά σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. από τον αυτόπτη μάρτυρα! Ποιους κατονόμασε ότι είδε να χτυπούν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Must Read

Εμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής συμμετέχουν πλέον στις έρευνες για την υπόθεση του θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, με εντολή του εισαγγελέα Χαλκίδας, παρόλο που την προανάκριση χειρίζεται το Λιμεναρχείο Ερέτριας. Αυτό αποφασίστηκε μετά την εμφάνιση αυτόπτη μάρτυρα, που καταγγέλλει δολοφονική επίθεση σε βάρος του πολιτικού λίγα λεπτά πριν χάσει τη ζωή του, στις 24 Ιανουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, ο οποίος ήδη έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Στη συνέντευξή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο μάρτυρας είχε καταγγείλει πως είδε να προσεγγίζει το φουσκωτό του 78χρονου πολιτικού ένα αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα που διαπληκτίστηκαν με τον Βαλυράκη και το ένα τον χτύπησε με δύναμη δύο ή τρεις φορές με ένα κοντάρι, που πιθανότατα είχε γάντζο. Στη συνέχεια έκαναν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του 78χρονου και εξαφανίστηκαν.

Η μαρτυρία έρχεται να προστεθεί στην κατάθεση ενός φούρναρη από την Ερέτρια, που είχε δει ένα άγνωστο ψαροκάικο να προσεγγίζει το φουσκωτό του Βαλυράκη, να λογομαχούν, να κάνει κύκλους και να φεύγει. Ο πρώτος μάρτυρας δεν είχε δει τους επιβαίνοντες να τον χτυπούν, ούτε είχε διακρίνει ποιο ήταν το σκάφος και οι επιβάτες. Μία ημέρα μετά την τηλεοπτική εκπομπή, ο δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας, που είναι ψαράς από τη Χαλκίδα, προσήχθη το περασμένο Σάββατο στο Λιμεναρχείο Ερέτριας προκειμένου να δώσει κατάθεση. Ομως, απέφυγε να πει οτιδήποτε στους λιμενικούς που διενεργούν την προανάκριση. Υστερα από αυτό, ο εισαγγελέας Χαλκίδας έδωσε εντολή να καταθέσει σε αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και να διαβιβαστεί στον ίδιο η κατάθεσή του για περαιτέρω αξιολόγηση.

Στο αλιευτικό σκάφος

Επειτα από αυτή την εξέλιξη, ο μάρτυρας κατέθεσε χθες στους αστυνομικούς, επαναλαμβάνοντας όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη. Μάλιστα, φέρεται ότι κατονόμασε τα δύο πρόσωπα που επέβαιναν στο αλιευτικό σκάφος το οποίο προσέγγισε το φουσκωτό του Βαλυράκη. Αξίζει να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι ψαράδες είχαν καταθέσει στους λιμενικούς και είχαν προβάλει ισχυρό άλλοθι. Επίσης, ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας, που ήταν σε μακρινή απόσταση από το σημείο, δεν αναγνώρισε το αλιευτικό τους σκάφος ως αυτό που είχε προσεγγίσει το φουσκωτό του πρώην υπουργού.

Πάντως, μετά τη συνέντευξη του δεύτερου μάρτυρα ήρθαν στο φως δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι οι δύο φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είναι αδέλφια που είχαν σχέση με τη Χρυσή Αυγή, περιπλέκοντας περαιτέρω την υπόθεση, λόγω της αντιφασιστικής δράσης του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Οι εξελίξεις προκάλεσαν χθες την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. Βασίλη Κεγκέρογλου, Δημήτρη Μπιάγκη, Γιώργο Καμίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου προς τους υπουργούς Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

«Ανθρωποκτονία»

«Η πρόσφατη ανατρεπτική μαρτυρία για τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης γύρω από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη αλλάζει τα δεδομένα και ενισχύει τους ισχυρισμούς της οικογένειας του εκλιπόντος ότι ο θάνατός του δεν ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος, αλλά ανθρωποκτονίας. Ειδικότερα, ο αυτόπτης μάρτυρας κάνει λόγο για δύο ψαράδες, οι οποίοι με το αλιευτικό τους σκάφος πλησίασαν τον Σήφη Βαλυράκη, λογομάχησαν και ο ένας από τους δύο τον χτύπησε με ένα κοντάρι. Μάλιστα, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές (NEWS 24/7), πρόκειται για άτομα που ήταν οργανωμένα στη Χρυσή Αυγή, στοιχείο που ενδεχομένως να δίνει και άλλη διάσταση στην επίθεση σε βάρος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ με την έντονη αντιδικτατορική δράση» αναφέρουν στην ερώτηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This