Παρασκευή 18/6/2021

Επίθεση με βρισιές και δολιοφθορές στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου  (Φωτογραφίες)

Επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εξαπολύοντας βρισιές και βανδαλίζοντας το χώρο. Το Πανεπιστήμιο σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για 10 άτομα τα οποία εισέβαλαν με κρυμμένα πρόσωπά στο γραφείο του πρύτανη κατηγορώντας τον για συνεργασία με την Αστυνομία για τη δίωξη του παραεμπορίου  στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ομάδα αγνώστων (περίπου 10 ατόμων), με κρυμμένα τα αναγνωριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν με τρόπο βίαιο και τρομοκρατικό, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, στις 11:50, στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού βεβήλωσαν το χώρο του γραφείου με αναγραφή συνθημάτων και ανάρτηση αφισών, απείλησαν και ύβρισαν τον Πρύτανη κατηγορώντας τον ότι συνεργάζεται με την αστυνομία για την δίωξη του παραεμπορίου στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Τέτοιες έκνομες και αντιδημοκρατικές ενέργειες δεν έχουν θέση στο Πανεπιστήμιο. Η πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί την δημοκρατική και εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου Πανεπιστημίου. Η παρατεταμένη ανοχή στην παρανομία που ενδημεί στην ευρύτερη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος περιοχή, μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει στη λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ