Φωνές από το σκοτεινό πηγάδι στην Καβάλα! «Δολοφόνησαν το παιδί μας» λένε οι γονείς του Κώστα Δασκάλου

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις και η νεκροψία του δημοτικού υπαλλήλου στην Καβάλα!

Must Read

Νέα τροπή παίρνει πάλι η σκοτεινή υπόθεση του 40χρονου υπαλλήλου του Δήμου Καβάλας Κώστα Δασκάλου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι του στις 24 Νοεμβρίου του 2020 και περίπου έναν μήνα μετά, στις 20 Δεκεμβρίου, είχε εντοπιστεί νεκρός και σε προχωρημένη σήψη μέσα σε ένα σκεπασμένο πηγάδι.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που περίμεναν με αγωνία η οικογένεια και η δικηγόρος του βγήκαν χθες και τα αποτελέσματά τους περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τον μυστηριώδη θάνατο του νεαρού άντρα. Η «Espresso» από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στην καρδιά των γεγονότων, εξασφαλίζοντας δηλώσεις-σοκ από μάρτυρες που έκαναν λόγο για δολοφονία, τη στιγμή που ο ιατροδικαστής είχε πει ότι η αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις, ο Κώστας Δασκάλου δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, όπως ακούστηκε στις αρχές ή, μάλλον, όπως κάποιοι ήθελαν να παρουσιάσουν. Στο αίμα του άτυχου νέου βρέθηκε ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ, καθώς και χρήση ενός ηρεμιστικού χαπιού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σημείο θανάτου του δημοτικού υπαλλήλου βρέθηκαν δύο σύριγγες, κάτι που τροφοδότησε σχόλια ότι ο Κώστας έκανε ηρωίνη και έπεσε στο πηγάδι παραπατώντας, κάτι που δεν αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα των εξετάσεων. Αυτό που ενισχύει τα δεκάδες ερωτήματα είναι ότι, ενώ ο Κώστας έφυγε από το σπίτι του έχοντας πάρει το κινητό του τηλέφωνο, επάνω του δεν βρέθηκε η συσκευή ούτε στον περιβάλλοντα χώρο και ακόμη και σήμερα είναι εξαφανισμένο!

Η δικηγόρος της οικογένειας Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στην «Espresso», ανέφερε: «Κοινοποιήθηκαν στην οικογένεια του Κώστα Δασκάλου τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής του πτώματος. Ως επίσημη εκδοχή δίνεται ο πνιγμός εντός ύδατος, ο οποίος επέφερε τον θάνατο 27 μέρες περίπου από την ημέρα της ανεύρεσής του. Η παρουσία αλκοόλης στο αίμα του ήταν σε μικρή συγκέντρωση, ποσοστό 0,52g/L .Μικρή επίσης είναι και η παρουσία βενζοδιαζεπίνων (π.χ. stedon), που κατά την άποψή μου δεν δικαιολογούν κάμψη του λογικού και της συνείδησης ώστε να οδηγηθούμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ήταν ατύχημα. Πώς δηλαδή βρέθηκε σε εκείνο το σημείο και τι τον οδήγησε να πέσει στην κυριολεξία με τα μούτρα μέσα στο πηγάδι; Αυτό το ερώτημα που είναι καιρό παραμένει αναπάντητο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική, δεν υπάρχουν εξωτερικά ίχνη πάλης ή αντίστασης».

Και πρόσθεσε: «Να τονιστεί όμως ότι τα μαλακά μόρια προσώπου και λαιμού είχαν ήδη αλλοιωθεί και κατατρώγονταν από σκουλήκια. Επιπλέον, τα μαλακά μόρια του κορμού βρίσκονταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, λόγω του υγρού στοιχείου. Δυστυχώς είναι φανερό ότι η αλλοίωση στο σώμα που επήλθε λόγω της μακράς παραμονής στο νερό επέφερε καταστροφή των μαλακών μορίων, που ίσως θα οδηγούσαν σε στοιχεία για πιθανή ανάμειξη τρίτων προσώπων. Η δικογραφία πλέον διαβιβάζεται στα χέρια του κυρίου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας για τα περαιτέρω. Η οικογένεια με τα στοιχεία που διαθέτει θα καταθέσει αίτηση για να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε να βρεθούν όλες οι απαντήσεις για τον θάνατο του Κώστα Δασκάλου».

«Υπήρχε σκάλα»

Ο πατέρας του Κώστα, Γιώργος Δασκάλου, μιλώντας στην «Espresso» συνεχίζει να κάνει λόγο για δολοφονία του γιου του ζητώντας δικαιοσύνη: «Οι τοξικολογικές έδειξαν ότι ο Κώστας ήταν “καθαρός”. Πώς γίνεται ένας άντρας 1,85 ύψος, νηφάλιος, να πέσει σε πηγάδι ύψους 6 μέτρων και να πνιγεί με 80 πόντους νερό, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε και σκάλα μέσα στο πηγάδι; Πιστεύω ακράδαντα ότι τον Κώστα τον φάγανε, όπως υποστήριξαν από την αρχή και οι μάρτυρες. Το κινητό του ακόμη είναι εξαφανισμένο, είναι φανερό ότι πήραν το κινητό του τηλέφωνο και το εξαφάνισαν».

Να θυμίσουμε ότι από τον Δεκέμβριο η «Espresso» με τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της είχε κάνει αποκαλύψεις-σοκ, με μάρτυρες να κάνουν λόγο για δολοφονία του Κώστα. Ο πρώτος μάρτυρας, που μένει σε κοντινή απόσταση από το «σκοτεινό» πηγάδι, είχε πει ότι άκουσε τον Κώστα να μιλάει στο κινητό και να λέει «Καλά για 600 ευρώ θα με φάτε;», τονίζοντας ότι είδε ένα γκρι τζιπ να σταματάει στο απόμερο σημείο αργά το βράδυ. Ακόμη, γυναίκα μάρτυρας έκανε επίσης λόγο για ένα γκρι τζιπ που είχε σταματήσει σε κοντινή περιοχή από το πηγάδι, στην Ασπρη Αμμο, βλέποντας μέσα τρεις άντρες. Επειτα από λίγα λεπτά ισχυρίστηκε ότι άκουσε πυροβολισμούς. Να θυμίσουμε επίσης ότι η γυναίκα μάρτυρας δέχτηκε άγρια επίθεση έξω από το σπίτι της και ξυλοδαρμό από τρία άτομα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This