Ο «Χασάπης» της Σαρωνίδας που είχε τεμαχίσει το 2002 τον αντίζηλό του συνελήφθη για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών!

Τον Μάιο του 2002 για τα μάτια μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας είχε σκοτώσει τον Αλέξανδρο Πέτση!

Must Read

Παλιός γνώριμος των αστυνομικών αρχών, μιας και έχει διαπράξει ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, που έχουν καταγραφεί στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, είναι ο «εγκέφαλος» του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ.

Τον Μάιο του 2002 για τα μάτια μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας ο Ιορδανός Wasif Marie είχε σκοτώσει, τεμαχίσει και πετάξει στην Σαρωνίδα, το πτώμα του 52χρονου Αλέξανδρου Ελ.
Πέτση. Η Αστυνομία, όταν βρέθηκε το πτώμα, στις 12 Ιουλίου, προχώρησε σε εξετάσεις
DNA που διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον Αλέξανδρο Ελ. Πέτση, την εξαφάνιση του
οποίου είχαν δηλώσει στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων οι συγγενείς του από
τις 7 Ιουνίου.

Οι έρευνες των αστυνομικών κινήθηκαν προς το κοντινό περιβάλλον του θύματος και έτσι έφτασαν στον 38χρονο Ιορδανό, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον Αλέξανδρο Πέτση. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, είχαν συναντηθεί το πρωί της 26ης Μαΐου στο διαμέρισμα της τραγουδίστριας, η οποία και έλειπε τότε στην επαρχία για δουλειά. Ο Wasif Marie ήταν ερωτευμένος με την ίδια γυναίκα και θεωρούσε εμπόδιο τον Αλ. Πέτση.
Εκείνο το πρωινό συναντήθηκαν στο διαμέρισμα της γυναίκας στα Εξάρχεια για να «δοθούν εξηγήσεις». Οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν και γρήγορα ήρθαν στα χέρια. Πάνω στον καβγά ο δράστης πήρε από την κουζίνα έναν μπαλτά με τον οποίο σκότωσε και στη συνέχεια τεμάχισε τον Αλέξανδρο Πέτση. Αφού καθάρισε το διαμέρισμα για να μην αντιληφθεί κάτι η ιδιοκτήτριά του, έβαλε το πτώμα σε σακούλες και το πέταξε στην παραλιακή, κοντά στο Σούνιο. Στους αστυνομικούς υπέδειξε μετά την ομολογία του και το σημείο όπου είχε πετάξει μία από τις σακούλες. Ο Ιορδανός είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αποτρόπαιο έγκλημά του, ωστόσο πριν από λίγα χρόνια αποφυλακίστηκε.

ΜΠΑΛΤΑΣ

Όμως, αποφάσισε όπως όλα δείχνουν να ασχοληθεί πλέον με την διακίνηση μεταναστών. Ο 57χρονος πλέον αλλοδαπός  κατηγορείται ότι είναι μέλος κυκλώματος το οποίο προμήθευε με πλαστά έγγραφα μετανάστες για να φύγουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας αεροδρομίου δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν του περνούσαν χειροπέδες ότι συνέλαβαν τον άνθρωπο που είχε βάλει μέσα σε δυο σακούλες σκουπιδιών το τεμαχισμένο πτώμα του ερωτικού συντρόφου της τραγουδίστριας και το είχε πετάξει στην λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου.

Πριν από περίπου ένα μήνα η πληροφορία που έφτασε στο αεροδρόμιο έκανε λόγο για σπείρα μεταναστών που «δραστηριοποιούνταν στη διευκόλυνση εξόδου μεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όπως προέκυψε από την έρευνα, «το κύκλωμα αναλάμβανε τη διευκόλυνση εξόδου του κάθε μετανάστη, υποστηρίζοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την κατάρτιση πλαστών εγγράφων για τον ίδιο ή την ανεύρεση γνησίου εγγράφου ατόμου που προσομοιάζει με το υπό διακίνηση άτομο (μέθοδος look alike ), τη μεταφορά του στον χώρου του Αερολιμένα και την υποστήριξη αυτού σε όλα τα επίπεδα ελέγχων εντός του Αερολιμένα με τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων, μέχρι την επιβίβαση του στο αεροσκάφος». Οι «υπηρεσίες» αυτές κόστιζαν πέντε χιλιάδες ευρώ με μεταφορά χρημάτων με τη μέθοδο «Hawala», αποφεύγοντας δηλαδή τη μεσολάβηση τραπεζικών ιδρυμάτων.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης τα μέλη του κυκλώματος έφτασαν στο αεροδρόμιο για να παραδώσουν ένα ακόμα ταξιδιωτικό έγγραφο αλλά συνελήφθησαν λίγο πριν πετάξει ο ενδιαφερόμενος για Βαρκελώνη. Στο διαβατήριο Δανίας είχε τοποθετηθεί φωτογραφία που έμοιαζε με του νόμιμου κατόχου του και είχαν αλλάξει και την χρονολογία γέννησης.

Συνελήφθησαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και σε διάφορα σπίτια – καβάντζες στην Αθήνα, έξι μετανάστες, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 57, 27, 26, 26, 24 και 26 ετών. Συνελήφθη επίσης 39χρονος ξένης καταγωγής για παράβαση της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα μέλη για να αποφεύγει τους αστυνομικούς ελέγχους χρησιμοποιούσε ένα ηλεκτρικό πατίνι το οποίο κατασχέθηκε.

Από τις έρευνες στις οικίες βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

-8- διαβατήρια διαφόρων χωρών,

-26- δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,

-3- άδειες διαμονής,

-24- άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών,

-94- ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών,

Visa ,

δελτίο αιτήσαντος ασύλου,

-10- κάρτες επιβίβασης,

-54- φωτογραφίες για δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο,

αυτοκίνητο,

ηλεκτρικό πατίνι,

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και

το χρηματικό ποσό των -4.200- ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This