«Εμπλέκονται και αστυνομικοί στο κύκλωμα»! Αποκαλύψεις του Ηλία Γκιώνη – «Δέχομαι απειλές»

«Αν αύριο–μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν»

Must Read

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιβεβαιώνεται μέρα με την ημέρα, αυτό που εξ αρχής είχε αναφέρει το newsbreak.gr: ότι πίσω από αυτή την ιστορία, υπάρχει εγκληματική οργάνωση που δρα εκμεταλλευόμενη γυναίκες

Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την υπόθεση της 24χρονης, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, επανέλαβε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του και αποκάλυψε πως μέρος του κυκλώματος που κρύβεται από πίσω και εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα πορνογραφία ανηλίκων, είναι και αστυνομικοί.

«Ο βιασμός της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη είναι αφορμή να γίνει κάτι για να ξεσκεπαστεί αυτό το τεράστιο κύκλωμα. Αυτή την στιγμή ο κόσμος που με βλέπει μου παρέχει προστασία. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ … Δέχομαι απειλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο τηλέφωνό μου με εκφράσεις όπως ‘τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια’ και απειλές ότι ‘αρχίζω να μοιάζω με τον δολοφονημένο Γιώργο Καραϊβάζ», είπε στην ΕΡΤ ο κ.Γκιώνης.

Και πρόσθεσε με μια προειδοποίηση: «Είναι μεγάλο το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί από όλες τις χώρες που έχουν αναφερθεί (σ.σ. σε Ελλάδα και Κύπρο) … Αν αύριο μεθαύριο εγώ βρεθώ δολοφονημένος, τα στοιχεία θα αποκαλυφθούν … Είμαι ένας ερασιτέχνης και κάνω μια έρευνα. Δεν έχω κάποιο στοιχείο και ούτε έχω τις άκρες για να μπορέσω να διεξάγω μια έρευνα που θα βοηθήσει τόσο τις Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πλοκάμια των κυκλωμάτων μαστροπείας φθάνουν και μέχρι την Κύπρο και μάλιστα, οι κυπριακές Αρχές είναι εν αναμονή της αποστολής του υλικού που έχει συγκεντρώσει ο Ηλίας Γκιώνης.

«Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες», επεσήμανε ο ακτιβιστής.

Όπως είπε, δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά κανείς μαζί του για το θέμα, του εστάλη μόνο ένα email. Ο ίδιος στέκεται στην εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα: «Υπάρχουν άτομα στην αστυνομία της Κύπρου που έχουν πλοκάμια παντού και δεν μπορώ να εμπιστευτώ … Έχει σταλεί ένα email από τις αρχές της Κύπρου το οποίο δεν είχα δει. Οι αστυνομικές Αρχές στην Ελλάδα γνωρίζουν ποιος είμαι και που βρίσκομαι. Έχω καθυστερήσει να στείλω το υλικό που έχω από τις πηγές, γιατί έχω αποδείξεις ότι σε κάθε πόλη που εμπλέκεται το κύκλωμα, υπάρχουν και κάποιοι αστυνομικοί που εμπλέκονται … Όταν χρειαστεί θα καταθέσω τα στοιχεία που έχω».

Για τις καταγγελίες περί εμπλοκής αστυνομικών στο κύκλωμα, έκανε παρέμβαση ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής: «Είναι σοβαρές υποθέσεις. Κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται. Όποιος έχει στοιχεία θα πρέπει να απευθυνθεί στην αστυνομία. Οι γυναίκες πρέπει να καταγγέλλουν αντίστοιχες συμπεριφορές. Υπάρχει στην ΕΛΑΣ εξειδικευμένο προσωπικό γι αυτό υπάρχουν και αποτελέσματα».

Για να αντιδράσει ο Ηλίας Γκιώνης εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για το ρόλο των Αρχών και λέγοντας: «Οι Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου κωλυσιεργούν».

Χθες, ο Ηλίας Γκιώνης είχε κάνει μια ανάρτηση, στην οποία αποκάλυπτε πως μια κοπέλα του μετέφερε να μην στείλει επιστολή με τα στοιχεία στις κυπριακές Αρχές, γιατί «παντού έχουν δικά τους άτομα» και πως υπάρχουν και σχετικές πληροφορίες και τόνισε ότι θα μιλήσει πρώτα με τον δικηγόρο του και τον δικηγόρο της Γεωργίας πριν στείλει οποιοδήποτε στοιχείο στις Αρχές.

Ενώ σε τηλεοπτική του εμφάνιση, μίλησε για την εμπλοκή της Κύπρου: «Υπάρχει άμεση σύνδεση με την Κύπρο. Η βάση του κυκλώματος στην Αθήνα έχει συχνή μετακίνηση σε Κύπρο και αντίστροφα … Στην Κύπρο υπάρχει ένα πιο απλό σύστημα που καταλήγει στο κύκλωμα μαστροπείας και περιλαμβάνει τον τζόγο, τα παράνομα στημένα παιχνίδια και όλο αυτό που επικρατεί στην Κύπρο. Οι πηγές λένε ότι το κεφάλι του κυκλώματος είναι στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This