Συγκλονίζουν οι γονείς της Τοπαλούδη: «Τα ισόβια να είναι πραγματικά»

Ξεσπά η μητέρα της Ελένης: «Light δολοφονία δεν υπάρχει, δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής»

Must Read

Σε ένα ξέσπασμα ψυχής η οικογένεια της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε να μην μειώνονται τα ισόβια αλλά να είναι πραγματικά, με αφορμή την εκδίκαση σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών της υπόθεσης της δολοφονίας της κόρης της.

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή» είπε η Κυριακή Τοπαλούδη.

«Τα ισόβια να είναι πραγματικά», ζητούν οι γονείς της Ελένης. Πρωτόδικα οι δύο δράστες- 24 και 22 ετών σήμερα- είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 15 ετών, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας της φοιτήτριας, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο τον Νοέμβριο του 2018, ζήτησαν να μην μειώνονται τα ισόβια.

«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε η μητέρα.

«Ισόβιος ψυχικός θάνατος»

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη έκανε λόγο για έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο, και υπογράμμισε ότι θέλει να δει τους δράστες να εκτίουν πραγματικά ισόβια ποινή. «Είναι μια μέρα δύσκολη, όπως ήταν και πρωτόδικα η πρώτη ημέρα του δικαστηρίου. Θα συναντήσουμε πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο τους βιαστές και τους ειδεχθείς δολοφόνους, βασανιστές θα έλεγα, του παιδιού μας. Το ίδιο δύσκολη και σκληρή είναι και αυτή ημέρα», δήλωσε προσερχόμενος στο δικαστήριο.

«Δυστυχώς όσο και να θέλουμε, όσο και να περνάνε τα χρόνια, η ψυχολογική κατάσταση του γονιού που χάνει έτσι το παιδί του δεν γιατρεύεται ποτέ. Αναμένουμε το αυτονόητο, όπως και ελληνική κοινωνία σύσσωμη, να μείνει η ποινή ως είχε πρωτόδικα. Ισόβια και 15 χρόνια, ομόφωνα. Αυτό ήταν κάτι που μας χαροποίησε μόνο στιγμιαία, δεν υπάρχει χαρά στην οικογένειά μας και για αυτό, ότι έχουν στερήσει τη χαρά όλης της οικογένειάς μας, δεν πληρώνει κανένας. Όχι μόνο για τη δική μας οικογένεια αλλά για όλες τις οικογένειες οι οποίες πλέον ζουν σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο», συμπλήρωσε ο κ. Τοπαλούδης, ενώ λίγο αργότερα τόνισε ότι πρέπει να μπει στον ποινικό κώδικα ο όρος γυναικοκτονία.

Διαβάστε ακόμα:

Αγκαλιά τρεις χαροκαμένες μάνες… Ανατριχιαστική στιγμή στο Εφετείο Αθηνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This