Έδρασε μόνη η Ρούλα Πισπιρίγκου; Γιατί εστιάζει στα δύο πρώτα παιδιά η Αστυνομία – Πιστεύουν ότι θα ομολογήσει

«Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια» - Το μυστήριο της σπιτονοικοκυράς

Must Read

Υπό 24ωρη παρακολούθηση βρίσκεται στη ΓΑΔΑ η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης της.

Η απολογία της 33χρονης, εκτός απροόπτου και αν βρει δικηγόρο μιας και ήδη τρεις έχουν αποσυρθεί από την υπόθεσή της, αναμένεται τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flamis.gr η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν κρατείται σε κελί, αλλά στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο. Ο χαρακτηρισμός της ως «απρόβλεπτη» (με ό,τι αυτό συνεπάγεται…) είναι ένας από τους λόγους που οδήγησαν τις Αρχές σε αυτή την απόφαση.

«Και να μην ομολογήσει ποτέ, που θα το κάνει, εκείνη είναι η δολοφόνος»

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση του θανάτου της Τζωρτζίνας, αλλά και η επανεξέταση των στοιχείων και των φακέλων των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Τα κομμάτια του παζλ ακόμα δεν έχουν ενωθεί για τα δύο πρώτα παιδιά, αλλά οι αστυνομικοί και οι ιατροδικαστές εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου να βρεθεί η «συγκολλητική ουσία» για να γίνει αυτό, όπως έγινε και στην Τζωρτζίνα με την κεταμίνη στις τοξικολογικές εξετάσεις.

Έμπειροι αστυνομικοί είπαν στο ethnos.gr πως τα αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου οδήγησαν τελικά στη σύλληψή της, χωρίς να χρειαστεί να καταθέσει και χωρίς να έχει ομολογήσει. Κάτι που θα γίνει, όπως σχολιάζουν.

Τόνισαν χαρακτηριστικά:

«Τα 6,5 mg κεταμίνης ανά λίτρο αίματος σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των γιατρών και του γεγονότος ότι στις 29 Ιανουαρίου ήταν και πάλι ο μόνος άνθρωπος μέσα στο δωμάτιο του παιδιού, είναι ακλόνητα στοιχεία. Σε δύο φάσεις νοσηλειών του παιδιού που δεν ήταν παρούσα δεν είχε συμβεί το παραμικρό. Ή θα ήταν η μητέρα από πίσω ή κάποιος άλλος, άσχετος. Την τελευταία ώρα που το παιδί ξεψύχησε ο μοναδικός άνθρωπος στο δωμάτιο ήταν η μητέρα και αυτή τη φορά ήταν αποφασισμένη να αποτελειώσει το παιδί της και να ολοκληρώσει με απόλυτη ψυχραιμία και διαύγεια κινήσεων το σατανικό της έργο. Και να μην ομολογήσει ποτέ, που θα το κάνει, εκείνη είναι η δολοφόνος».

«Δεν υπάρχει συνεργός στην περίπτωση της Τζωρτζίνας»

Η 33χρονη συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι αθώα στις συνομιλίες της με τους αστυνομικούς, ενώ οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα μελετώντας τα στοιχεία, ακόμα και αυτό της ύπαρξης συνεργού, ή συνεργών. Όχι όμως για την υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Αξιωματικοί της αστυνομίας είναι ξεκάθαροι ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργού στη δολοφονία της εννιάχρονης, αφήνοντας ωστόσο ανοικτή την πιθανότητα για τα άλλα δύο παιδιά.

«Δεν υπάρχει συνεργός τουλάχιστον για την περίπτωση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Η μάνα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Κανείς άλλος δεν ήταν παρών. Και ήταν μόνη της και όλες τις άλλες εννέα φορές που φέρεται να προσπάθησε να κάνει κακό στο παιδί της. Αναμένουμε απαντήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το πώς και από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ότι λειτούργησε απολύτως μόνη», αναφέρουν.

Και προσθέτουν για άλλα πρόσωπα ότι στο δεύτερο σκέλος των ερευνών, δεν αποκλείεται να κληθούν για καταθέσεις:

«Για την ώρα δεν πρόκειται να καλέσουμε για κατάθεση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας ούτε τον πατέρα ούτε την μητέρα και την αδελφή της 33χρονης ούτε κανέναν άλλον. Η υπόθεση αυτή έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Θα κάνουμε κάτι άλλο μόνον εφόσον μας ζητηθεί από την Εισαγγελία ή χρειαστεί βάσει της προανάκρισης».

Το μυστήριο της σπιτονοικοκυράς

Ένα περίεργο γεγονός ανέδειξε η ιστοσελίδα flamis.gr αναφορικά με την σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία πέθανε το 2020 και η υπόθεσή της βρίσκεται υπό παράλληλη έρευνα με την υπόθεση της Πάτρας.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η τοπική ιστοσελίδα, είναι άγνωστο αν η γυναίκα ετάφη ή αν αποτεφρώθηκε. Στο νεκροταφείο υπάρχει μεν ένας πρόχειρος τάφος με το όνομά της, αλλά στο κάτω μέρος υπάρχει η φωτογραφία ενός άγνωστου άνδρα (σ.σ. ο σύζυγός της πέθανε προ τετραετίας)!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ανθρωποκτονιών εξετάζει το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς, το οποίο έχει υπογραφεί από γιατρό, για να διαπιστώσει τη γνησιότητά του.

Επίσης, στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας βρέθηκαν 300.000 ευρώ, τα οποία είναι άγνωστο τι θα γίνουν.

Θυμίζουμε ότι η 69χρονη είχε παραχωρήσει το σπίτι της στην οικογένεια Δασκαλάκη για να την φροντίζουν και να την προσέχουν, καθώς έπασχε από σπάνια νόσο. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε συμφωνητικό με το οποίο ο Μάνος Δασκαλάκης διαχειριζόταν τους λογαριασμούς της.

Λίγο προτού πεθάνει η γυναίκα, στο νοσοκομείο στο πλευρό της ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δήλωνε σε γιατρούς και νοσηλευτές ότι ήταν η «ανιψιά» της.

Σύμφωνα με το flamis.gr ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε πρόβες με την κιθάρα του στον 1ο όροφο ο οποίος επίσης είχε παραχωρηθεί από τη γυναίκα η οποία έμενε στο δεύτερο, αλλά για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους άρχισε να ενοχλείται και ζήτησε ενοίκιο 200 ευρώ. Τότε ήταν που άρχισαν οι προστριβές, αλλά ο Μάνος εξακολουθούσε να χειρίζεται τα οικονομικά της αφού ήταν κατάκοιτη.

«Θα βρεθεί υλικό και για τα δύο άλλα παιδιά»

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα βρεθούν αποδείξεις εγκληματικής ενέργειας και στη Μαλένα και στην Ίριδα.

«Θεωρώ ότι θα βρεθεί υλικό για τα άλλα δύο παιδιά. Οι αρμόδιοι οι οποίοι επανεξετάζουν το θάνατο του Μαλένας, ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλαβριάς, έχουν το βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί κατά την πρώτη εξέταση τον Απρίλιο του 2019. Είχε ληφθεί βιολογικό υλικό για επιστημονική κατοχύρωση. Θεωρώ ότι με το νέο εργαστηριακό έλεγχο και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων θα οδηγηθούν και αυτοί σε κάποιο εύρημα και θα αναδείξουν πώς έχει συμβεί αυτός ο θάνατος … Έχει διαφυλαχθεί βιολογικό υλικό και από την Ίριδα, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα είτε αν μιλάμε για δηλητηρίαση ή ασφυξία», επεσήμανε ο κ.Τσαντίρης.

Και πρόσθεσε: «Ένας που έχει κάνει μία εγκληματική πράξη δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει συρροή πράξεων με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους: δύο ασφυξίες και μία δηλητηρίαση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε τέσσερα συμβάντα. Το θάνατο της Τζωρτζίνας, την ανακοπή της, την εισαγωγή της στη νοσηλεία και τους δύο θανάτους των δύο παιδιών. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν γίνει με ίδιο τρόπο».

Όσο για τον λόγο που στην ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας δεν είχε αποδειχθεί εγκληματική πράξη; Ο ιατροδικαστής απαντά:

«Μέχρι και πριν βγει αυτή η εργαστηριακή εξέταση που απέδειξε μια εγκληματική πράξη -και χρειάστηκε να γίνουν επαληθεύσεις- έπρεπε να πάμε σε μία διάγνωση αποκλεισμού, αποκλείοντας τα γενετικά αίτια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια ξεκάθαρη πράξη εφόσον εργαστηριακά  διαπιστώθηκε εύρημα που συνδέει το συγκεκριμένο άτομο με τις συνθήκες του θανάτου».

Ερωτώμενος για την άποψη του για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Σωκράτης Τσαντίρης είπε: «Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την κ. Πισπιρίγκου έχουν μία ιδιαίτερη ιστορία να περιγράψουν. Για μένα, έχοντας πια αυτό το θετικό εύρημα, είναι μια εγκληματική πράξη που θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη μνήμη τη δική μας που το έχουμε ζήσει δύο μήνες που εξελίσσεται αυτό το θρίλερ, το πώς πέθαναν τρία παιδιά. Θα χαραχθεί στη διεθνή ιστορία, θα καταγραφεί σε βιβλία ιατροδικαστικής σαν περιστατικό. Αυτές οι συμπεριφορές και αυτό το προφίλ που δεν μπορώ να περιγράψω αλλά έχω ζήσει και εγώ, το καθιστά εξαιρετικό δύσκολο να αποδείξεις κάτι χωρίς ένα εργαστηριακό εύρημα».

«Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια»

Τη δική της οπτική έδωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, η οποία μίλησε επίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου, με σχόλιο για την «εξωστρέφεια» με την οποία διαχειρίστηκε αυτό «που της συνέβη» και την «αβάσταχτη μητρική απάθεια» που επέδειξε στο διάστημα των δύο μηνών από το θάνατο της Τζωρτζίνας μέχρι τη σύλληψή της.

«Εξωστρέφεια που έδωσε στις Αρχές τα στοιχεία που έπρεπε για να κατηγορείται αυτή την στιγμή για το φόνο του ενός, τουλάχιστον, παιδιού. Περιέγραφε όλα αυτά που συνέβησαν στα παιδιά της με ένα αποστασιοποιημένο ύφος. Αναφερόταν σε αυτά που συνέβησαν με τη λέξη “περιστατικό”, δεν χρησιμοποιούσε κτητικές αντωνυμίες», είπε συμπληρωματικά.

Η κ.Αργυρίου στάθηκε στο γεγονός ότι δεν σώθηκε η Τζωρτζίνα και σχολίασε την κατάσταση στην οικογένεια Δασκαλάκη:

«Το να βγει κάποια διάγνωση τώρα δεν έχει κάποια ουσία (σ.σ. για την ψυχική κατάσταση της Ρούλας Πισπιρίγκου). Θα είχε σημασία να είχε συμβεί πριν για να προλάβουμε να δούμε πώς θα το θεραπεύσουμε και αν το άτομο που πάσχει από κάτι τέτοιο πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό. Αυτό που έχει σημασία είναι γιατί δεν προλάβαμε. Έχει σημασία γιατί από το δεύτερο παιδί και μετά δεν προλάβαμε να σώσουμε το τρίτο παιδί, το οποίο όπως φαίνεται βασανίστηκε πάρα πολύ. Να δούμε πώς μπορούμε γενικότερα να γίνουμε η φωνή των αδύναμων, όπως τα παιδάκια. Συνέβαιναν πολλά σοκαριστικά πράγματα σε αυτή την οικογένεια».

Για τη σχέση του Μάνου Δασκαλάκη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η ψυχολόγος ανέφερε ότι ήταν «εφηβικού τύπου σχέση, όπου η γονεϊκότητα προέκυπτε μόνο όταν υπήρχε ιατρικό θέμα, το οποίο δυστυχώς έφτασε μέχρι το θάνατο».

Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, υπάρχουν χειριστικοί άνθρωποι και πολλές φορές τα παιδιά εργαλειοποιούνται μέσα σε προβληματικές σχέσεις … Η κατηγορούμενη λειτουργεί στοχοποιημένα και ευτυχώς η εξωστρέφεια της μητέρας έδωσε σε αυτούς που έπρεπε τα στοιχεία για να κατηγορείται αυτή την στιγμή για το φόνο του ενός, τουλάχιστον, παιδιού».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This