Ποιες άλλες ουσίες εντοπίστηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας εκτός από την κεταμίνη

Τι είναι η λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ανθρωποκτονίας της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, για την οποία έχει συλληφθεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Το μεγάλο σοκ από την αποκάλυψη της χορήγησης της ουσίας κεταμίνη στο παιδί, ακολουθείται από ένα μεγαλύτερο, καθώς αποκαλύπτεται πως εντοπίστηκαν ακόμα δύο ουσίες, οι οποίες δεν φαίνεται να υπήρχαν στα φάρμακα που έπαιρνε η Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με το eReportaz.gr και τον Πέτρο Κουσουλό, πρόκειται για τις αναισθητικές ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη, οι οποίες βρέθηκαν στον τοξικολογικό έλεγχο στο αίμα του αδικοχαμένου παιδιού.

Όπως φαίνεται στα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν, οι ουσίες που εντοπίστηκαν είναι οι Κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη και γίνεται ποσοτικός έλεγχος, αλλά και έρευνα από τις Αρχές για να διαπιστωθεί πότε και αν χορηγήθηκαν για ιατρικούς λόγους, καθώς στο ημερήσιο φύλλο φαρμάκων της εννιάχρονης στο Νοσοκομείο Παίδων, αυτές οι ουσίες δεν περιλαμβάνονται.

Τι είναι

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων

Χθες το βράδυ πάντως στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» όπου έγιναν συγκλονιστικές αποκαλύψεις, η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε την Χρυσάνθη Σαρδέλη, καθηγήτρια Φαρμακολογίας, αν ερευνούν και πρόσθετη ουσία στην Τζωρτζίνα η ίδια απάντησε θετικά.

Είπε ότι γίνονται κάποιες εξετάσεις και πως «υπάρχει τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα τα ανακοινωθούν δια της ιατροδικαστικής οδού».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This