Σωκράτης Τσαντίρης: «Δεν χρειάζεται να γίνει εκταφή των δύο παιδιών, να εξεταστεί το βιολογικό υλικό που έχει ληφθεί»

Must Read

Αναφορά στην υπόθεση της Πάτρας έκανε ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης και στους θανάτους των τριών παιδιών, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ο ιατροδικαστής εξήγησε πως στον πρώτο θάνατο, αυτόν της Μαλένας, τον Απρίλιο του 2019 διερευνήθηκε ένα περιστατικό το οποίο ήρθε από νοσοκομείο με μία διάγνωση χρόνιας πάθησης«Παρ’ όλα αυτά ο ιατροδικαστής κατέγραψε το σύνολο των ευρημάτων και έλαβε δείγματα οργάνων και ιστών τα οποία μακροπρόθεσμα μπορούν να επανεξετασθούν και να διαπιστωθεί ένα θετικό εύρημα, όπως έγινε και στη Τζωρτζίνα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εύρεσης κεταμίνης και στη Μαλένα και στην Ίριδα απάντησε πως στη φάση αυτή πρέπει να διερευνηθεί εάν τα παιδιά αυτά πέθαναν από ασφυξία ή δηλητηρίαση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσαντίρης ανέφερε πως η ουσία της κεταμίνης μεταβολίζεται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό, πιθανότατα μέσα στις πρώτες ώρες. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ίδιο δεν χρειάζεται να γίνει εκταφή των άλλων δύο παιδιών, καθώς στις ιατροδικαστικές πράξεις που προηγήθηκαν ελήφθησαν βιολογικό υλικό, όργανα και ιστοί, τα οποία μπορούν να επανεξεταστούν ξανά.

Τέλος, ο κ. Τσαντίρης εκτίμησε πως στην περίπτωσης της Ίριδας, του 6 μηνών μωρού, αποκλείεται το ενδεχόμενο της δηλητηρίασης και θεωρεί πιο πιθανό αίτιο την ασφυξία λόγω των συμπτωμάτων που περιεγράφησαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This