Από το γλέντι στον τάφο: Με τουλάχιστον 15 σφαίρες «γάζωσαν» τον Σκαφτούρο – Τραυματίστηκε και η 22χρονη κόρη του

Οι δράστες γνώριζαν ότι, λόγω των ημερών, τα μέτρα προστασίας του «Θείου Τζο» θα ήταν σαφώς πιο «χαλαρά»

Must Read

Σε δύο μοτοσικλέτες επέβαιναν οι δράστες που άδειασαν τις γεμιστήρες τους, γαζώνοντας με τα καλάσνικόφ τους τον 55χρονο Γιάννη Σκαφτούρο, στην αυλή του πατρικού του, στα Σκούρτα Βοιωτίας, όπου βρισκόταν με την οικογένειά του για τις γιορτές του Πάσχα.

Οι εκτελεστές φαίνεται πως όχι μόνο γνώριζαν πως ο στόχος τους θα βρισκόταν στα Δερβενοχώρια για να γιορτάσει το Πάσχα παρέα με τη μητέρα του, συγγενείς και φίλους τους, αλλά και ότι, λόγω των ημερών, τα μέτρα προστασίας του θα ήταν «χαλαρά». Ο Γιάννης Σκαφτούρος, άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του, είχε υπόψιν του πως αντίπαλοί του ήθελαν το θάνατό του, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία δικών του ανθρώπων για προστασία.

Ωστόσο, όπως φανερώνουν βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από το τρικούβερτο γλέντι που λάμβανε χώρα στο σημείο, ούτε που περνούσε, ως φαίνεται, από το μυαλό του ιδίου και των οικείων του πως θα δεχόταν δολοφονική επίθεση τις άγιες αυτές ημέρες, καθώς άπαντες οι παρευρισκόμενοι το γλεντούσαν με την ψυχή τους.

Από την άνανδρη επίθεση ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τις σφαίρες των δραστών τραυματίστηκαν η 22χρονη κόρη του και 45χρονος συμπέθερός του, ενώ στην αυλή του σπιτιού τους εκείνη την ώρα βρίσκονταν τουλάχιστον 10 άτομα.

«Βροχή» από σφαίρες

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες -άλλα ρεπορτάζ κάνουν λόγο για έξι άτομα με τρεις μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο εξ αυτών μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, φορώντας τα κράνη τους, και άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους του. Ο ίδιος έτρεξε και μπήκε στο σπίτι, προκειμένου να «απαντήσει» στα πυρά, όμως τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ από εξοστρακισμό σφαίρας τραυματίστηκε στο πόδι η 22χρονη κόρη του. Παράλληλα τραυματίστηκε σοβαρά και ο 45χρονος συμπέθερος του.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, μέχρι νωρίς το απόγευμα είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από τυφέκια καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μία μοτοσικλέτα των δραστών παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διαφυγή τους και ξέφυγε από την πορεία της στη διασταύρωση Χασιά με Στεφάνι και έτσι οι δύο δράστες αναγκάστηκαν να την αφήσουν και να προσπαθήσουν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Όμως δεν τα κατάφεραν και, σύμφωνα με την Αστυνομία, είτε πέρασε κάποιο αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε, είτε χάθηκαν μέσα στο δάσος. Οι Αρχές τους αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η μοτοσικλέτα θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

https://youtu.be/pFJO8L44hmw

Συμβόλαιο θανάτου

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του «πολέμου» που, εδώ και καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, «δεξί χέρι» του «Έλληνα Αλ Καπόνε» Βασίλη Στεφανάκου και γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο», ήταν ένας από τους τελευταίους «παλιούς» της λεγόμενης «Greek Mafia», με βαρύ βιογραφικό, καθώς έχει απασχολήσει τις αρχές για σοβαρά αδικήματα, όπως για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» και πριν από τρία χρόνια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του. Στο παρελθόν δε είχε γλιτώσει από απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του από την αλβανική μαφία, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, οπότε και τον είχαν τραυματίσει με μαχαίρι.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This