Συμβόλαιο θανάτου στη Βοιωτία – Εκτέλεσαν τον γνωστό βαρυποινίτη Γιάννη Σκαφτούρο με καλάσνικοφ

Οι κακοποιοί πλησίασαν τον 53χρονο, που γλεντούσε με την οικογένειά του στο εξοχικό του και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ

Must Read

Νεκρός στο εξοχικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας, έπεσε πριν από λίγη ώρα, Δευτέρα του Πάσχα, ο γνωστός άνθρωπος της νύχτας, Γιάννης Σκαφτούρος, όταν άγνωστοι τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Όπως έγινε γνωστό, οι τουλάχιστον τέσσερις δράστες πλησίασαν γύρω στις 12:10, στο σημείο με μηχανές μεγάλου κυβισμου και εκτέλεσαν τον 53χρονο βαρυποινίτη στην αυλή του εξοχικού του, ενώ εκείνος γλεντούσε με την οικογένειά του.

Ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία προσώπων για προστασία. Ωστόσο, λόγω του Πάσχα, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα, προκειμένου να γιορτάσει με την μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά. Έτσι, οι εκτελεστές εκμεταλλεύτηκαν αυτό το γεγονός, σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους.

Ο βαρυποινίτης φέρεται να άρπαξε το όπλο του και να ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός. Στη συνέχεια, οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του, που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, ο άνδρας έχει χτυπηθεί στα πόδια και διακομίσθηκε στο Αττικόν με ασθενοφόρο, ενώ η κοπέλα με ΙΧ αυτοκίνητο από τον αρραβωνιαστικό της.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ στις έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών

Η επιχείρηση που έχει στηθεί από το μεσημέρι είναι τεράστια, με σκοπό τον εντοπισμό των ανθρώπων που εκτέλεσαν τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Για το σκοπό αυτό η ΕΛΑΣ σήκωσε ελικόπτερο το οποίο συνδράμει από αέρος στις έρευνες ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να βρεθούν οι δράστες που δολοφόνησαν τον 53χρονο στην αυλή του σπιτιού του. Παράλληλα, αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι του, όπου μέχρι στιγμής έχουν βρει

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος

Το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου βρισκόταν ανάμεσα σε αυτά της ηγετικής ομάδας της Greek Mafia και ήταν γνωστός στη νύχτα ως «Θείος Τζο». Ήταν δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου (είχε δολοφονηθεί το 2018 στο Χαϊδάρι) και στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού.

Είχε κατηγορηθεί για αρκετές υποθέσεις απαγωγών, ανάμεσα στις οποίες και για αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις, εκβιασμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Τον Ιούνιο του 2018, ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του. Ειδικότερα, μέλη της αλβανικής Μαφίας των φυλακών και δύο ακόμη συγκρατούμενοί του, τον είχαν μαχαιρώσει στον γλουτό.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι το οποίο κατείχε παράνομα, ασύρματο ο οποίος ήταν συντονισμένος σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, σφαίρες και μαχαίρι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This