«Βόμβες» στο πόρισμα της παιδοψυχολόγου για την Πισπιρίγκου και τη δολοφονία της γιαγιάς της

«Φαίνεται να κατανοεί το έγκλημα σαν πράξη αγάπης»

Must Read

Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα της παιδοψυχολόγου που ερμήνευσε τις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας αλλά και την συμπεριφορά/αντίληψη της ίδιας της Ρούλας Πισπιρίγκου, μετά από συναντήσεις που είχε μαζί της.

Στο πόρισμά της η παιδοψυχολόγος κάνει αναφορά στην δολοφονία της γιαγιάς της 33χρονης, την Σωτηρία Πεφάνη από τον Παναγιώτη Πισπιρίγκο.

Όπως περιγράφει η ειδική πραγματογνώμονας Δέσποινα Σαββόγλου , η Ρούλα ισχυρίστηκε ότι: «όλο αυτό το διάστημα που ήταν στη φυλακή ο παππούς της, βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ως ο πιο καλός κρατούμενος κι έτσι βγήκε. Το είχαν γράψει, όπως λέει, και οι τοπικές εφημερίδες. Προτάσσει δηλαδή τη δημοσιότητα του παππού της κι έχει ιδέες μεγαλείου τις οποίες συνδέει με τη δημοσιότητα – διασημότητα κι εκφράζει την πεποίθηση ότι κάποιος μπορεί να αποκτήσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις».

«Φαίνεται να κατανοεί το έγκλημα σαν πράξη αγάπης»

Μάλιστα, η κα. Σαββόγλου σημειώνει ότι από την κατηγορούμενη το έγκλημα εκλαμβάνεται ως πράξη αγάπης: «Σκοτώνοντάς την θεωρούσε ότι θα την έχει πάντα δική του δεν θα την χάσει ποτέ. Η μητέρα δεν αναγνώρισε την αντίφαση αυτή καθώς η πράξη του παππού να πνίξει τη γιαγιά φαίνεται να κατανοείται από την ίδια σαν μια πράξη αγάπης προς εκείνη» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι η γιαγιά της Πισπιρίγκου Σωτηρία Πεφάνη και ο παππούς της Παναγιώτης Πισπιρίγκος, γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 15 και εκείνος 18. Μετά την αποκάλυψη του δεσμού τους, ο Πισπιρίγκος συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκου. Στις 27 Φεβρουαρίου 1962 παντρεύτηκε την ανήλικη Σωτηρία μέσα στο Τμήμα Μεταγωγών. Στη συνέχεια, απέκτησαν έναν γιο, τον πατέρα της Ρούλας.

Μετά από λίγο καιρό, ξεκίνησαν προβλήματα στον γάμο τους και η Σωτηρία ζήτησε διαζύγιο. Μετά από δικαστική διαμάχη, ο πατέρας πήρε την επιμέλεια του παιδιού. Την 21 Ιουλίου 1965, ο Παναγιώτης Πισπιρίγκος, κάλεσε τη Σωτηρία η οποία είχε νοικιάσει ένα σπίτι κοντά του για να βλέπει το παιδί. Της είπε να συναντηθούν σε μια ερημική τοποθεσία στο Ρίο κοντά στη θάλασσα. Της ζήτησε να είναι και πάλι μαζί και εκείνη αρνήθηκε. Έτσι, ο Πισπιρίγκος, την έπιασε από τον λαιμό και την έπνιξε. Αφού την έσυρε στις καλαμιές, την άφησε εκεί νεκρή και πήγε να παραδοθεί στις αρχές. Ο Παναγιώτης Πισπιρίγκος καταδικάστηκε σε ισόβια, ωστόσο μετά από 15 χρόνια αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This