Ο «Valentino» «ξήλωσε» ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα trafficking στην Αττική

Τις υποχρέωναν να δέχονται πάνω από 50 πελάτες την ημέρα και οι μαστροποί τούς έδιναν μόλις 10 €

Must Read

Ενα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα trafficking που δρούσε στη χώρα μας και εμπορευόταν γυναίκες από τη Μολδαβία, με σκοπό την οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευσή τους, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία στο πλαίσιο της επιχείρησης «Valentino» που έγινε σε έξι οίκους ανοχής στην Αθήνα.

Μέλη της σπείρας προσέγγιζαν νεαρές γυναίκες στη Μολδαβία και, αφού τους έταζαν δουλειά, έπειτα τις μετέφεραν στη χώρα μας. Μόλις έφταναν στην Ελλάδα, οι μαστροποί τις εξωθούσαν στην πορνεία σε οίκους ανοχής στην Αττική. Οι γυναίκες εξαναγκάζονταν να δέχονται περισσότερους από 50 πελάτες την ημέρα, ενώ τα χρήματα που τους έδιναν οι μαστροποί τους ήταν μόλις 10 ευρώ…

Τουλάχιστον δύο γυναίκες από τη Μολδαβία έπεσαν θύματα του κυκλώματος trafficking, όπως προέκυψε κατά την έφοδο που έκαναν την περασμένη Παρασκευή σε έξι οίκους ανοχής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συμμετοχή στελεχών της Interpol και Μολδαβών αστυνομικών.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν εννέα μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και δύο ηγετικά, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, μαστροπείας, παραβίασης σφραγίδων και των νομοθεσιών για την προστασία από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Στις γυναίκες θύματα του trafficking παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μέλη του κυκλώματος πλησίαζαν τουλάχιστον από τα τέλη του 2019 ευάλωτες γυναίκες από τη Μολδαβία, εκμεταλλευόμενα τη δεινή οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση.

Τις έπειθαν πως θα τους έβρισκαν εργασία στην Ελλάδα και εξασφάλιζαν τη συναίνεσή τους για να έρθουν στην Αθήνα. Στη συνέχεια μετέφεραν τις γυναίκες σε διαμέρισμα, όπου διέμεναν και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, τα οποία τις επιτηρούσαν και τις υποχρέωναν να πληρώνουν υψηλό μηνιαίο μίσθωμα. Μάλιστα, με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υπέρογκου χρέους, που όφειλαν οι γυναίκες στα μέλη του κυκλώματος λόγω της μεταφοράς τους στην Ελλάδα, τις υποχρέωναν να απασχολούνται ως εκδιδόμενες σε τουλάχιστον έξι οίκους ανοχής, παρακρατώντας μεγάλο μέρος των χρημάτων από τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους. Μεγάλο μέρος των εσόδων από τη μαστροπεία το «ξέπλεναν» σε επιχείρηση με νόμιμες δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Valentino» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία των οίκων ανοχής και της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα, καταγραφικά μηχανήματα επιτήρησης χώρων οίκων ανοχής, ψηφιακά πειστήρια και μέσα αποθήκευσης και το χρηματικό ποσό των 2.358 ευρώ. Οι συλληφθέντες πήραν τον δρόμο για τον εισαγγελέα και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σε ανακριτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This