Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Τι σχέση έχουν τα κάστανα με τα πράσα και τις… καραμέλες; Η αστυνομία ξέρει, ώρα να μάθετε κι εσείς!

Μεγάλο εγκληματικό δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, που δρούσε στη Δυτική Αττική και κυρίως στις υποβαθμισμένες περιοχές Αχαρνών και Φυλής, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που προέβη και σε 22 συλλήψεις.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, το δίκτυο συγκροτούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες, που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σχεδόν παντού.

Από τα περίπου 50 άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχουν συλληφθεί, όπως προαναφέρθηκε 22, εκ των οποίων 20 Έλληνες και δύο Αλβανοί. Επίσης, έχουν κατασχεθεί -μεταξύ άλλων- ποσότητες κοκαΐνης, ηρωΐνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, έξι αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια, καθώς και μηχανήματα από πλήρες εργαστήριο τυποποίησης και νόθευσης κοκαΐνης.

Οι δύο οργανώσεις βρίσκονταν σε επαφή, ακόμα και ανταμώνοντας μέσα σε λεωφορεία από στάση σε στάση, αποφεύγοντας την επικοινωνία μέσω κινητών τηλεφώνων και χρησιμοποιώντας ειδικό φρασεολόγιο και κωδικούς, ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές. Ενδεικτικά, ανέφεραν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ:

χρήματα από ναρκωτικά

  • Ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», το χασίς.
  • Τα ναρκωτικά δισκία (τα χάπια κοινώς) τα ονόμαζαν «καραμέλες».
  • Την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα», «θέμα», «κάστανα» , «καφέ».
  • Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι» ή και «κοκορέτσι».
  • Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι».
  • Την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι».
  • Για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν τον όρο «γραμμές».
  • Τα χρήματα τα αποκαλούν «χαρτιά».

Το θέμα είναι ότι, πετυχαίνοντάς τους μέσα στα μέσα μεταφοράς στη Δυτική Αττική, καταλάβαινες ακριβώς και γιατί πράγμα μιλάνε.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η οργάνωση που δρούσε στις περιοχές της Αυλίζας και του Πλάτωνα στις Αχαρνές διακινούσε καθημερινά σε περισσότερους από 100 χρήστες, αποκομίζοντας όφελος από 1.300 έως 1.500 ευρώ.

ναρκωτικά

Η έτερη οργάνωση διακινούσε ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έχοντας ορίσει την τιμή πώλησης της κοκαΐνης στα 100 ευρώ το γραμμάριο. Οι περιοχές, που δραστηριοποιούνταν, περιλάμβαναν κυρίως τις Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια, αλλά εκτείνονται και πέραν αυτών στη Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα, Βάρη, Σπάτα κ.α.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ