ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΣτη φάκα οι «hi-tech» διαρρήκτες αυτοκινήτων, που τα ξεκλείδωναν από μακριά

Στη φάκα οι «hi-tech» διαρρήκτες αυτοκινήτων, που τα ξεκλείδωναν από μακριά

Περίσσιο θράσος και εργαλεία υψηλής τεχνολογίας είχαν επιστρατεύσει δύο «hi-tech» Γεωργιανοί διαρρήκτες, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στο Περιστέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να διαρρήξουν ακόμη ένα αυτοκίνητο.
Συγκεκριμένα, οι Αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν 15 περιπτώσεις κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα σε Γλυφάδα, Αιγάλεω, Κηφισιά, Μαρούσι και Πεύκη, περιοχές δράσης των Γεωργιανών δραστών.

Χαρακτηριστικό της εμπειρίας και του «επαγγελματισμού» τους ήταν ότι οι δύο αλλοδαποί περίμεναν σε μακρινή απόσταση έως ότου οι ιδιοκτήτες ασφαλίσουν το όχημα και με τη χρήση της ηλεκτρονικής συσκευής jammer system παρενέβαιναν στο κεντρικό σύστημα κλειδώματος και συναγερμού, με αποτέλεσμα να μπορούν να αντιγράψουν τους κωδικούς απασφάλισής του.

Η δράση τους

Αφού οι ανυποψίαστοι οδηγοί απομακρύνονταν από τα οχήματά τους, οι δράστες παραβίαζαν τα αυτοκίνητα, χωρίς να αφήνουν ίχνη, και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, ρούχα και τυχόν τιμαλφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις, για να μην κινήσουν υποψίες, ασφάλιζαν πάλι το αυτοκίνητο.

Έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση των Αρχών, στην κατοχή των δύο Γεωργιανών καθώς και στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική συσκευή παρέμβασης στο σύστημα κλειδώματος και συναγερμού των αυτοκινήτων, πλήθος τσαντών και πορτοφολιών, κοσμήματα και χρυσαφικά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης: Διπλή δολοφονία στη Βάρη: Το «όνειρο» των Μαυροβούνιων να γεμίσουν με κόκα την Ευρώπη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης