Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Άνθρακες ο θησαυρός! Τον εξαπάτησε πουλώντας του «χρυσές λίρες» μέσα σε… κάλτσα

Η υπόθεση με τις… κάλπικες λίρες που είχε αναστατώσει το Αίγιο στις αρχές Νοεμβρίου εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Αιγιαλείας. Για την απάτη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 50χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Στις 6 Νοεμβρίου 2019 ο δράστης συναντήθηκε με τον 65χρονο παθόντα στο ΣΕΑ Αιγίου της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Πατρών, προκειμένου ο τελευταίος να αγοράσει 50 χρυσές λίρες, δίχως να περνάει από το μυαλό του ότι ο άγνωστος δεν ήταν παρά ένας κοινός «αετονύχης».

Το θύμα δεν αναρωτήθηκε καν πώς βρήκε το τηλέφωνό του ο 50χρονος και επικοινώνησε μαζί του προτείνοντάς του να αγοράσει 50 χρυσές λίρες στην «προνομιακή» τιμή των 11.000 ευρώ!

Σοκαρίστηκε όταν συνειδητοποίησε την απάτη

Έτσι, ο αφελής 65χρονος Αιγιώτης τού παρέδωσε το ποσό το οποίο είχαν συμφωνήσει με αντάλλαγμα μία… κάλτσα, που περιείχε «λίρες». Αμέσως μετά ο δράστης έγινε «καπνός», ενώ το θύμα κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό όταν διαπίστωσε ότι, αντί για λίρες, είχε αγοράσει κέρματα του ενός ευρώ!

Δείτε επίσης: Στη φάκα οι «hi-tech» διαρρήκτες αυτοκινήτων, που τα ξεκλείδωναν από μακριά

Κόκκινος από ντροπή, ο ηλικιωμένος πέρασε το κατώφλι της Ασφάλειας Αιγίου, όπου κατήγγειλε την απάτη και έδωσε την περιγραφή του δράστη.

Τελικά, τρεις μήνες μετά και έπειτα από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ