Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Στο υπασπιστήριο πρώην αρχηγού υπηρετούσε η αστυνομικίνα της σπείρας με τα πλαστά έγγραφα

Τουλάχιστον 33 άτομα φαίνεται πως εμπλέκονται στο κύκλωμα κατάρτισης πλαστών εγγράφων που ξεσκεπάστηκε από την ελληνική αστυνομία και στο οποίο είναι αναμεμειγμένοι Έλληνες αστυνομικοί.

Η συγκεκριμένη σπείρα παρείχε έγγραφα με ελληνικά στοιχεία σε Αλβανούς ποινικούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ναρκωτικά, ληστείες και συμμετοχή σε εγκληματικές ομάδες.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι πέντε αστυφύλακες και ένας ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσαν στα αστυνομικά τμήματα του Παγκρατίου, των Βριλησσίων, της Ελευσίνας και της Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, καθώς και μία γυναίκα που υπηρετούσε στο υπασπιστήριο πρ. Αρχηγού, ο οποίος όμως την απομάκρυνε όταν ενεπλάκη το όνομα της στην έρευνα.

Η τιμή πώλησης των πλαστών δελτίων ταυτότητας αλλά και των διαβατηρίων ξεκινούσε από πέντε χιλιάδες ευρώ και μπορούσε να φτάσει ως και τις σαράντα χιλιάδες ευρώ και παρέχονταν κυρίως σε Αλβανούς κακοποιούς που είχαν συλληφθεί στη Γαλλία, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και την Ισπανία.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 12 περιπτώσεις από τις Αρχές, οι οποίες διεξάγουν έρευνες για την εύρεση κι άλλων υποθέσεων.

Δείτε επίσης: Άγνωστοι πυρπόλησαν τρία οχήματα του υπουργείου Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη (video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ