Θύματα «διδύμου» απατεώνων 19 επιχειρηματίες στην Αργολίδα – Τους ξάφρισαν τους λογαριασμούς

Must Read

Θύματα αδίστακτου «διδύμου» απατεώνων που δρούσαν διά τηλεφώνου έπεσαν συνολικά 19 επιχειρηματίες στην Αργολίδα. Οι δράστες τηλεφωνούσαν στα θύματά τους με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων που διέθεταν προς πώληση και τους έπειθαν να κάνουν συναλλαγή μέσω της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό» από μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, αδειάζοντας έτσι τους λογαριασμούς τους, καθώς εκμεταλλεύονταν την άγνοια των θυμάτων τους για το πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή αυτή.

Δείτε επίσης: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη με δήθεν ενημέρωση για τον κορωνοϊό για να την ληστέψουν

Η δράση των δύο Ελλήνων, ενός 27χρονου που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου και του 19χρονου συνεργού του που ακόμα δεν έχει εντοπιστεί είχε αποκαλυφθεί στις 26 Φεβρουαρίου. Από τις 8 Φεβρουαρίου είχαν εξαπατήσει οκτώ επιχειρηματίες αφαιρώντας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους συνολικά 3.800 ευρώ. Μάλιστα, φέρεται ότι είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν ακόμη έναν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι έρευνες των αστυνομικών οδήγησαν στην εξιχνίαση ακόμα εννέα περιπτώσεων απάτης και μιας απόπειρας με την ίδια μέθοδο με δράστες το ίδιο «δίδυμο», που τις είχε διαπράξει από τις 20 Ιανουαρίου ως τις 29 Φεβρουαρίου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η συμπληρωματική δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ο οποίος έχει ασκήσει στους δράστες δίωξη για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This