Αυλαία έπεσε στην εκδίκαση της υπόθεσης απάτης με επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ύψους περίπου 250.000 ευρώ στις Σέρρες με το δικαστήριο να κρίνει ενόχους 13 από τους συνολικά 25 κατηγορουμένους.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, υιοθετώντας την πρόταση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου, έκρινε ομόφωνα ενόχους 13 κατηγορουμένους για αδικήματα όπως απάτη, συνέργεια σε απάτη, ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία.
Σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, με τις ποινές να κυμαίνονται από 5 έως 26 μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ επιβλήθηκαν και δικαστικά έξοδα 1.200 ευρώ.
Οι επιστροφές χρημάτων και οι ποινές
Επτά κατηγορούμενοι είχαν προηγουμένως προχωρήσει σε ποινική διαπραγμάτευση, επιστρέφοντας περίπου 165.000 ευρώ στον οργανισμό, γεγονός που οδήγησε σε μειωμένες ποινές και επιμέρους ρυθμίσεις.
Τα κενά στους ελέγχους
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισημάνθηκαν σημαντικά κενά στους ελέγχους, όπως η απουσία διασταυρώσεων με το Κτηματολόγιο και η έλλειψη πλήρων διοικητικών ελέγχων στα μισθωτήρια από το 2014 και μετά, γεγονός που δυσχέρανε τον εντοπισμό παρατυπιών.
Δείτε επίσης:
- Κρήτη: Νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για εξάρθωση σπείρας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τουλάχιστον 20 συλλήψεις, 3 εκ. ευρώ το κέρδος
- Γιωτόπουλος: Αναίρεση στην αποφυλάκισή του άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου







