ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι από την Κρήτη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι από την Κρήτη

Ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι πρώτοι 12 κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κρήτη, ενώ οι διαδικασίες ενώπιον της Δικαιοσύνης συνεχίζονται για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Μετά τις απολογίες τους στην Ευελπίδων, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε προφυλακίσεις, επιβάλλοντας ωστόσο κατά περίπτωση περιοριστικούς όρους. Στους περισσότερους από τους κατηγορούμενους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και υποχρέωση τακτικής παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας τους.

Παράλληλα, σε ορισμένους ορίστηκε χρηματική εγγύηση που κυμαίνεται από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Αρνήθηκαν την εξαπάτηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και σχετίζονται με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω παράνομων δηλώσεων και επιδοτήσεων.

Η υπόθεση αφορά συνολικά 22 άτομα, με τις απολογίες να συνεχίζονται το Σάββατο (30/05) για τους υπόλοιπους δέκα κατηγορούμενους. Ανάμεσά τους βρίσκονται δύο αδέλφια, αλλά και αντιδήμαρχος δήμου της Κρήτης, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τη λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τις δικαστικές αρχές, στα συγκεκριμένα πρόσωπα αποδίδεται κεντρικός και οργανωτικός ρόλος στην πολυετή δράση του κυκλώματος, το οποίο εξετάζεται για πιθανή εξαπάτηση του φορέα διαχείρισης κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων και ευρωπαϊκών πόρων.

 Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης