Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο Μονακό, όπου ισχυρή έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων, ανάμεσά τους και ένας Ουκρανός ολιγάρχης.
Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, περίπου στις 21:00 τοπική ώρα, έξω από κατοικία στο πριγκιπάτο, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε σακούλα ή δέμα που είχε αφεθεί στην είσοδο του κτιρίου, πριν ο δράστης απομακρυνθεί από το σημείο.
⚠️ UPDATE: An explosion on rue Révérend-Père-Louis-Frolla in Monaco has injured three people, leaving two in critical condition.
CCTV shows a suspect fleeing toward France after leaving a backpack at the scene. No names or targets have been officially released. pic.twitter.com/v4KOy22rum
— GeoTechWar (@geotechwar) June 29, 2026
Σοβαρά τραυματίες τρεις άνθρωποι
Οι Αρχές ανακοίνωσαν πως δύο άτομα, ένα ζευγάρι ηλικίας μεταξύ 50 και 60 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Παράλληλα, ένας 13χρονος έφηβος τραυματίστηκε επίσης και μεταφέρθηκε για νοσηλεία.
Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, τα δύο πρώτα θύματα φέρεται να είναι ο Ουκρανός επιχειρηματίας Βαντίμ Ερμολάεφ και η σύντροφός του. Οι ταυτότητες, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις αρχές του Μονακό.
Ο Ερμολάεφ, ο οποίος κατοικεί στο Μονακό, είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κυρώσεις από την Ουκρανία από το 2023, με τις Αρχές να τον κατηγορούν για επιχειρηματικές δραστηριότητες που συνδέονταν με την προσαρτημένη Κριμαία.
Explosion d’un sac à dos à Monaco : trois blessés, dont deux graves. Les autorités monégasques traitent l’incident comme un acte terroriste. Un suspect a été filmé par vidéosurveillance en train d’abandonner le sac rue du Révérend Père Louis Frolla avant de prendre la fuite. Les…
— MAB Observer (@MABobserver) June 29, 2026
Έρευνα για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Μονακό, Κριστόφ Μιρμάντ, έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές περιστατικό για το πριγκιπάτο.
Όπως ανέφερε, οι Αρχές συνεργάζονται με τις υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να διερευνηθεί το υπόβαθρο των θυμάτων, να εντοπιστούν πιθανοί στόχοι και να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Ο γενικός εισαγγελέας του Μονακό, Στεφάν Τριμπό, δήλωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε σάκο ή δέμα που εγκαταλείφθηκε στην είσοδο του ακινήτου.
Οι κάμερες ασφαλείας φέρεται να έχουν καταγράψει ύποπτο άτομο να απομακρύνεται από την περιοχή και οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.
#Explosion à #Monaco : un colis piégé a été déposé dans un immeuble.
Les victimes sont d’origine #russe et #ukrainienne. 2 d’entre elles se trouvent en #urgence absolue. pic.twitter.com/zsOJV1yJMK— Olivier Jorba (@OlivierJorba) June 29, 2026
Μεγάλη επιχείρηση των Αρχών
Στο σημείο έσπευσαν περίπου 50 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων και δυνάμεις από τη Γαλλία, καθώς και δεκάδες μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Νίκαιας, ενώ ακόμη τέσσερα άτομα χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες, μεταξύ αυτών ένα άτομο που υπέστη σοκ και τρία που τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών.
Το κτίριο όπου σημειώθηκε η έκρηξη διαθέτει έξι διαμερίσματα, όμως σύμφωνα με τις Αρχές τα τρία θύματα ήταν τα μόνα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτό τη στιγμή του περιστατικού.
Δείτε επίσης:







