Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ντροπή! Βάνδαλοι κατέστρεψαν μνημείο του Κολοκοτρώνη.

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στο στόχαστρο βανδάλων έπεσε  το μνημείο του ήρωα του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στο Ραμοβούνι, στο δήμο Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μνημείο υπέστη σοβαρές ζημιές και συγκεκριμένα τα πλαϊνά μάρμαρα της βάσης του και η επιγραφή με το όνομα του ήρωα της επανάστασης έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ τα επικολληθέντα γράμματα πλέον δεν υφίστανται.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη προκάλεσε την οργή της δημάρχου, Γιώτας Γεωργακοπούλου και του αρμόδιου αντιδημάρχου, Γιάννη Παπαδόπουλου, οι οποίοι έδωσαν εντολή για άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Οιχαλίας, διευκρινίζει ότι ο βανδαλισμός έγινε μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και σε καμιά περίπτωση νωρίτερα, καθώς το μνημείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και πάντα αποτελεί σημείο αναφοράς για το δήμο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ