Τρίτη 11/5/2021

Τρόμος στη Βόρεια Ήπειρο: Απειλές σε Έλληνες ομογενείς και «πλιάτσικο» στα σπίτια τους από συμμορίες εγκαθέτων Αλβανών

Βορά στις… αρρωστημένες διαθέσεις των εθνικιστών που επιδιώκουν τον διωγμό του ελληνικού στοιχείου από τον τόπο των προγόνων του, έχει γίνει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι όσα συνέβησαν το τελευταίο 48ωρο στο χωριό Κρανία του Δήμου Φοινικαίων, όπου συμμορίες Αλβανών «μπούκαραν» σε σπίτια Ελλήνων, άρπαξαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας και τράπηκαν σε φυγή.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των ομογενών κατοίκων, οι Αρχές της γειτονικής χώρας δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση διερεύνησης των περιστατικών. Όπως εκτιμούν άτομα που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα, σκοπός των λεηλασιών δεν είναι μόνο το «πλιάτσικο» στα σπίτια, αλλά ο εκφοβισμός των ομογενών, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Σαν να μην έφταναν οι κλοπές, προκάλεσαν και καταστροφές στις οικοδομές. Οι συγκεκριμένες διαρρήξεις δεν χαροποιούν μόνον τους φυσικούς συντελεστές τους. Κάποιοι άλλοι θα είναι ικανοποιημένοι με το ότι οι άνθρωποί μας που μοχθούν για να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα βλέπουν να είναι στο έλεος των συμμοριών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της ομογένειας Himara.gr.

Και καταλήγει, σχολιάζοντας πως «οι ακραίοι σοβινιστικοί κύκλοι των Τιράνων είναι οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς ποτέ δεν εγκατέλειψαν τον διπλό τους στόχο να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό από τα πατρογονικά μας εδάφη και να συνεχίσουν να εγκαθιστούν έποικους. Όμως, θα θέλαμε να τους κάνουμε γνωστό κάτι που πρωτοείπαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: “Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει…”».

Δίωξη στην οικογένεια Κατσίφα

Την ίδια ώρα, στο Δήμο Δρόπολης έγινε στόχος της αλβανικής Δικαιοσύνης και η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι, η οποία καλείται να δικαστεί από το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία της παράνομης οικοδομικής εργασίας.

Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που θέλησε να τοποθετήσει η οικογένεια στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, πόσο απροστάτευτοι είναι οι ομογενείς απέναντι στην αλβανική αυθαιρεσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ