Τρίτη 18/5/2021

Έχουμε «κιμπάρη» Δήμαρχο! Παγκάκι που δεν είναι παγκάκι, αλλά κοστίζει σχεδόν 6 χιλιάρικα

Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν είναι σφιχτοχέρης όταν πρόκειται να χαλάσει λεφτά των Αθηναίων. Παρήγγειλε παγκάκια κόστους 5.700 ευρώ έκαστο.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον Σκάι αρνήθηκε ότι είναι παγκάκια, αλλά στον προϋπολογισμό η καταχώριση έγραφε «παγκάκι με ζαρντινιέρα».

Απολαύστε τις δικαιολογίες του Κώστα Μπακογιάννη για το παγκάκι που δεν είναι παγκάκι και δεν μπορεί να γίνει… πολεμοφόδιο:

«Δεν είναι παγκάκι. Δεν είναι παγκάκι! Είναι μια σύνθετη κατασκευή. Είναι μία ζαρντινιέρα, η οποία έχει διάμετρο σχεδόν τρεισήμισι (σ.σ.: τη διαφορά του τριάμισι από τα τρεισήμισι μέτρα δεν την έχει μάθει ακόμα ο ΓΑΠ των Μητσοτάκηδων), η οποία γύρω γύρω έχει μια ειδική μεταλλική κατασκευή, που είναι το παγκάκι, συνολικά ζυγίζει χίλια κιλά, για να μην μπορεί να γίνει πολεμοφόδιο, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, είναι ένα βουνό από σίδερα και ταυτόχρονα έχει πάνω ειδική βαφή για το αντιγκράφιτυ.
Γιατί το κάνουμε αυτό; 1ον: Γιατί θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον αστικό εξοπλισμό της πόλης. Γιατί αυτό που κάναμε μέχρι τώρα ήταν ότι παίρναμε πράγματα και τα πετάγαμε μετά από μερικά χρόνια. Εμείς τώρα θέλουμε να αντέχουν περισσότερο στον χρόνο.
2ον: Γιατί θέλουμε κατασκευές οι οποίες να μπορούνε να αξιοποιηθούν και να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της πόλης. Τώρα πώς τα social media φτάσανε να το κάνουν όλο αυτό… […] Αυτή είναι η προίκα της πόλης από όλη αυτή την ιστορία. Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα στοκ από παγκάκια κι από ζαρντινιέρες που μπορούμε να μοιράσουμε στα επτά διαμερίσματα…»

Α, ρε κατακαημένη Αθήνα, τι σου ’μελλε να πάθεις…

HΡΕΜΟΛΟΓΙΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ