Έως τις 30/11 η καταβολή τελών για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων! Αιτήσεις από καταστηματάρχες για μόνιμα «τραπεζάκια έξω»

Must Read

Ο Δήμος Αθηναίων, στην προσπάθεια του να στηρίξει χιλιάδες επαγγελματίες που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αποφάσισε να παρατείνει έως τις 30 Νοεμβρίου την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η εν λόγω προθεσμία κανονικά έληγε χθες, Τρίτη 30 Ιουνίου και η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Βασίλη Κορομάντζου.

Πρόκειται για ένα επιπρόσθετο μέτρο ανακούφισης των επιχειρήσεων που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, σε συνδυασμό με την απαλλαγή καταβολής τελών για το διάστημα που οι επιχειρήσεις τους παρέμεναν κλειστές λόγω του Covid-19 και την απαλλαγή για το ίδιο χρονικό διάστημα από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Ζητούν τους εξωτερικούς χώρους και την επόμενη χρονιά

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν ξεκινήσει την κατάθεση αιτήσεων ώστε να διατηρήσουν και την επόμενη χρονιά τους χώρους που τους παραχωρήθηκαν για την περίοδο της πανδημίας.

Και αυτό διότι αφενός τόσο πελάτες όσο και εργαζόμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν δείξει υποδειγματικό σεβασμό στα μέτρα προστασίας αλλά και στους κανόνες της κοινής ησυχίας, κάτι που έχει κάμψει τις μέχρι τώρα αντιστάσεις κατοίκων τόσο της περιοχής που βρίσκονται τα μαγαζιά αυτά αλλά και των ενοίκων πολυκατοικιών που στο ισόγειο λειτουργούσαν καφέ εστιατόρια και μπαρ.

Τα μέτρα θα φύγουν, ο φόβος θα μείνει

Ένας παράγοντας που κάνει αναγκαία την παραχώρηση αυτή δεν είναι μόνο τα μέτρα προστασίας τα οποία όπως είναι αναμενόμενο θα πάψουν κάποια στιγμή να υφίστανται, αλλά ο νέος τρόπος ζωής των πελατών οι οποία βρίσκονται κάτω από το καθεστώς φόβου, κάτι που θα αργήσει πολύ να περάσει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιλάβιος, Παππάς και Σταυρίδης αποκλειστικά στη «Δίκη του Open» για Εθνική και διαιτησία

«Το Καζακστάν τρέχει πολύ, η Ελλάδα να οπλιστεί με υπομονή»

More Articles Like This