Τρίτη 15/6/2021

Έως τις 30/11 η καταβολή τελών για κατάληψη κοινοχρήστων χώρων! Αιτήσεις από καταστηματάρχες για μόνιμα «τραπεζάκια έξω»

Ο Δήμος Αθηναίων, στην προσπάθεια του να στηρίξει χιλιάδες επαγγελματίες που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, αποφάσισε να παρατείνει έως τις 30 Νοεμβρίου την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η εν λόγω προθεσμία κανονικά έληγε χθες, Τρίτη 30 Ιουνίου και η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Βασίλη Κορομάντζου.

Πρόκειται για ένα επιπρόσθετο μέτρο ανακούφισης των επιχειρήσεων που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, σε συνδυασμό με την απαλλαγή καταβολής τελών για το διάστημα που οι επιχειρήσεις τους παρέμεναν κλειστές λόγω του Covid-19 και την απαλλαγή για το ίδιο χρονικό διάστημα από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Ζητούν τους εξωτερικούς χώρους και την επόμενη χρονιά

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν ξεκινήσει την κατάθεση αιτήσεων ώστε να διατηρήσουν και την επόμενη χρονιά τους χώρους που τους παραχωρήθηκαν για την περίοδο της πανδημίας.

Και αυτό διότι αφενός τόσο πελάτες όσο και εργαζόμενοι στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν δείξει υποδειγματικό σεβασμό στα μέτρα προστασίας αλλά και στους κανόνες της κοινής ησυχίας, κάτι που έχει κάμψει τις μέχρι τώρα αντιστάσεις κατοίκων τόσο της περιοχής που βρίσκονται τα μαγαζιά αυτά αλλά και των ενοίκων πολυκατοικιών που στο ισόγειο λειτουργούσαν καφέ εστιατόρια και μπαρ.

Τα μέτρα θα φύγουν, ο φόβος θα μείνει

Ένας παράγοντας που κάνει αναγκαία την παραχώρηση αυτή δεν είναι μόνο τα μέτρα προστασίας τα οποία όπως είναι αναμενόμενο θα πάψουν κάποια στιγμή να υφίστανται, αλλά ο νέος τρόπος ζωής των πελατών οι οποία βρίσκονται κάτω από το καθεστώς φόβου, κάτι που θα αργήσει πολύ να περάσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ