Κυριακή 13/6/2021

Θα μας τρελάνει τελείως ο καιρός: Έρχεται καύσωνας με βροχές και καταιγίδες!

Μαζί με τα αντηλιακά, οι πολίτες που εξορμούν στις παραλίες αυτή την εβδομάδα πρέπει να έχουν μαζί τους και… ομπρέλες, καθώς, τουλάχιστον ως την Κυριακή ο καιρός θα δείξει δύο πολύ διαφορετικές όψεις.

«Από χθες έχουμε τον πρώτο μίνι καύσωνα του καλοκαιριού, που θα διαρκέσει ως και την Παρασκευή και θα επηρεάσει τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου και λιγότερο την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά και την Πέμπτη και την Παρασκευή θα φτάσει τους 38 με 39, ίσως και τους 40 βαθμούς σε κάποιες περιοχές» αναφέρει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Μάλιστα, υπενθυμίζει πως έναν παρόμοιο «μίνι» καύσωνα βίωσε η χώρα και πέρυσι, ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο!

Μεταβολή με βροχές και χαλάζι

Ωστόσο, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο κόσμο στις παραλίες, ο καιρός δεν θα είναι ίδιος και το Σαββατοκύριακο. Οπως λέει ο κ. Καντερές, θα υπάρξει μια μεταβολή, με βροχές και τις καταιγίδες, που ακόμη και εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως τη βόρεια και την κεντρική Ελλάδα, και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Ο γνωστός μετεωρολόγος τονίζει πως ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο βόρειο Αιγαίο και στη Θεσσαλία, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες.

Βροχή
Οσο για το αν αυτή η αστάθεια του καιρού έχει κάποια εξήγηση, ο κ. Καντερές επισημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι παράδοξα.

«Στην προκειμένη περίπτωση θα συμβούν γιατί οι ψυχρές αέριες μάζες από την Κεντρική Ευρώπη θα έρθουν σε αντιδιαστολή με τις υψηλές θερμοκρασίες» καταλήγει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ