Αντί να κάνει κάτι να βελτιώσει τα καλλιτεχνικά μαθήματα, η Κεραμέως επέλεξε να τα καταργήσει

Must Read

Την τακτική «πονάει χέρι, κόβει χέρι» ακολουθεί εσχάτως η Νίκη Κεραμέως, αγνοώντας επιδεικτικά ότι στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας δεν χωρούν ο αυταρχισμός και τα τελεσίγραφα, αλλά, αντιθέτως, απαιτείται διαρκής διάλογος, ζύμωση και κυρίως συναίνεση.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε προσχηματική την κριτική που της ασκείται για την κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο λύκειο, λέγοντας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στη Βουλή, πως ο τρόπος που διδάσκονται «δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν». Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι τα μαθήματα αυτά καταργούνται επειδή υπήρχε χαμηλή συμμετοχή. «Μιλάμε για μάθημα επιλογής που δεν εφαρμόζεται» είπε, υποστηρίζοντας ακόμη ότι στην Α’ λυκείου μόνο το 2% των μαθητών επιλέγει το μάθημα της μουσικής. Η Νίκη Κεραμέως ομολόγησε με αυτόν τον τρόπο, και μάλιστα ανερυθρίαστα, ότι επέλεξε να καταργήσει τα καλλιτεχνικά μαθήματα, αντί να τα βελτιώσει και να τα καταστήσει πιο ελκυστικά για τους μαθητές ώστε να τα επιλέξουν.

Αίσθηση προκάλεσε και το διαρκές μπρος πίσω της υπουργού, καθώς από τη μία παραδέχθηκε ωμά ότι έκοψε τα μαθήματα αυτά, σχολιάζοντας μάλιστα πως «θα θέλαμε όλοι να έχουμε ένα ανεξάντλητο ωρολόγιο πρόγραμμα», και από την άλλη έσπευσε να επιτεθεί στην αντιπολίτευση, χαρακτηρίζοντας ανακριβή όσα διαδίδονται «περί εξοβελισμού των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα σχολεία». Κι αυτό διότι, όπως ανέφερε, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο δεν επέρχεται καμία αλλαγή όσον αφορά το πρόγραμμα μουσικής και καλλιτεχνικών

Πάντως, η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι αναζητούνται λύσεις από την καλλιτεχνική επιτροπή που έχει οριστεί, ώστε να υπάρξει ουσιαστική εκμάθηση των τεχνών στα σχολεία, με την ενίσχυση των δεξιοτήτων σε όλο και πιο μικρές ηλικίες στο δημοτικό, ενώ επεξεργάζονται λύσεις και για τη Γ’ λυκείου, που αποσκοπούν στη βελτίωση των πανελλαδικώς εξεταζόμενων ειδικών μαθημάτων. Η ίδια δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις και με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ζώνη πολιτισμού στο δημοτικό με διαθεματική προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει μουσική, καλλιτεχνικά, αλλά και θέατρο. Οψόμεθα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This