Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου – Τι δήλωσε ο πατέρας του αδικοχαμένου ακτιβιστή (video)

Must Read

Οξύ πνευμονικό οίδημα έδειξε η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία τις Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στην αιτία θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου. 

Παραμένει, ωστόσο, να διαπιστωθεί η αιτία για το πνευμονικό οίδημα, κάτι που θα διαπιστωθεί έπειτα από την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έχει παραγγείλει η ιατροδικαστικής.

Ο γνωστός Βολιώτης ακτιβιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του από τους γονείς τη Δευτέρα και, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατός του, «βούιξε» ο τόπος αναφορικά με το ενδεχόμενο ο χαμός του να αποτελεί συνεπεία τις ανηλεούς αστυνομικής βίας που δέχθηκε πριν από ένα μήνα, σε κινητοποίηση Αντιεξουσιαστών στο Βόλο, με τον ξυλοδαρμό του, μάλιστα, να αποτυπώνεται και σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Θύελλα αντιδράσεων

Την ίδια στιγμή, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, αλλά και από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, τα οποία στις ανακοινώσεις τους υποστήριξαν πως ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να προκαταβάλει το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε «αιφνιδιαστικά» στη Θεσσαλονίκη, αγνοώντας το αίτημα των γονιών του η νεκροτομή να γίνει στην Λάρισα λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν, ώστε να βρεθούν στην Θεσσαλονίκη. Οι τελευταίοι, πάντως, κατέθεσαν, κατόπιν, αίτημα για διορισμό τεχνικού συμβούλου από την πλευρά τους, το οποίο εξετάστηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και κρίθηκε αποδεκτό.

Δεν έχουν σημασία τα αίτια

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως δεν έχουν σημασία τα αίτια του θανάτου του, αλλά το γεγονός ότι ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής και αγωνιζόταν για μια δίκαιη κοινωνία και έναν καλύτερο κόσμο.

«Δεν συνδέουμε τον θάνατο του γιου μας με τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη πριν από έναν μήνα. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτό επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του. Βέβαια, η ψυχολογική κατάσταση δεν αποδεικνύεται με καμία ιατροδικαστική εξέταση. Για εμάς δεν έχουν σημασία τα αίτια του θανάτου του. Σημασία έχει, και αυτό είναι η ουσία, ότι ο γιος μας ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής και σαν κοινωνικό αγωνιστή θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμάμε. Θα θυμόμαστε τους αγώνες του για μια δίκαιη κοινωνία και έναν καλύτερο κόσμο.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζουμε να γίνει σεβαστό και δεκτό το αίτημά μας να παραστεί και από την δική μας την πλευρά πραγματογνώμονας στην ιατροδικαστική εξέταση. Αν και δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη, ειδικά στον κ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έδειξε πολύ γρήγορα την ευαισθησία του και έβγαλε το πόρισμα ήδη. Περίμενα να δω την ευαισθησία του κ. Χρυσοχοίδη όταν σε όλα τα ΜΜΕ έπαιζε το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του γιου μου, αλλά για αυτό τήρησε σιγή ιχθύος. Δεν τους έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη».

Καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται η βία

Στην ΕΡΤ, όμως, μίλησε και ο Σπήλιος Κρικέτος, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, ο οποίος τόνισε ότι η βία είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται, ενώ δήλωσε ότι εφόσον από την ιατροδικαστική εξέταση προκύψει ότι ο θάνατος του Βασιλη Μάγγου συνδέεται με τον ξυλοδαρμό του, θα γίνουν τα απαραίτητα και τα νόμιμα.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Καμία βία δεν γίνεται ανεκτή, ούτε και μπορεί να δικαιολογηθεί από όπου κι αν προέρχεται. Βεβαίως, αυτό αφορά και εμάς του αστυνομικούς. Η βία είναι καταδικαστέα. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό: Σήμερα γίνεται η νεκροψία παρουσία του κυρίου εισαγγελέα, που σε κάθε περίπτωση θα μας δείξει τα αίτια του θανάτου του νεαρού αυτού ανθρώπου. Έως ότου βγει αυτό το πόρισμα, πιστεύω ότι πρέπει όλοι να περιμένουμε.

Εάν ο θάνατος αυτού του ανθρώπου συνδέεται με αυτό το περιστατικό, να είστε βέβαιοι ότι θα γίνουν τα απαραίτητα και τα νόμιμα. Και βεβαίως, στην ελληνική αστυνομία, εφόσον υπάρχουν τέτοια φαινόμενα βίας, πρέπει να λαμβάνονται τα προσήκοντα μέτρα. Και σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Θέλω να πω και κάτι ακόμα: Πριν από λίγες μέρες είχαμε έξι τραυματίες αστυνομικούς. Δεν είδα κανέναν να έχει την ίδια ευαισθησία. Βλέπω ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Καλώς υπάρχει αυτή η κριτική όταν ασκείται βία από αστυνομικό, αλλά θα έπρεπε όμως το ίδιο, όταν πάνε να μας κάψουν εμάς ζωντανούς και έχουμε έξι τραυματίες στο 401, κάποιοι ευαίσθητοι είτε δημοσιογράφοι, είτε πολιτικά πρόσωπα, να έχουν το θάρρος να βγουν και να το λένε».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This