Νέα προσφυγή για τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης, νέα καθυστέρηση, νέα ταλαιπωρία

Must Read

Γίνεται πλέον… ανέκδοτο στα χείλη των Θεσσαλονικέων η κατασκευή του μετρό, αφού μια νέα προσφυγή δημιουργεί ερωτήματα για τον χρόνο αποπεράτωσης του έργου, που άρχισε πριν από 30 χρόνια!

Η μία προσφυγή διαδέχεται την άλλη και η ολοκλήρωση του μετρό μοιάζει να απομακρύνεται από το χρονοδιάγραμμα. Τον Ιούνιο είχαν προσφύγει στο ΣτΕ η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία. Τη Δευτέρα, η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Πολιτισμού για την απόσπαση και την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κίνηση Πολιτών προχωρά σε αυτή την ενέργεια δηλώνοντας εμφατικά ότι «η ολοκλήρωση του μετρό της Θεσσαλονίκης σε καμία περίπτωση δεν ανακόπτεται και δεν καθυστερεί λόγω του σταθμού Βενιζέλου. Αντίθετα, έχει τεκμηριωθεί πλέον επιστημονικά ότι η μοναδικότητα και η παγκόσμια σημασία των αρχαιοτήτων επηρεάζονται αρνητικά με τον τεμαχισμό, τη μεταφορά και την επιλεκτική επιστροφή και επανατοποθέτησή τους. Το μετρό μπορεί να λειτουργήσει και να ανακουφίσει το τεράστιο συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης πιο γρήγορα και πολύ πριν από την ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου. Όταν, λίγο αργότερα, δοθεί και ο σταθμός Βενιζέλου σε λειτουργία, θα είναι νησίδα πολιτισμού, ένας πόλος έλξης τουρισμού, άρα πηγή οικονομικού πλούτου για την πόλη, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα οικονομολόγων σε πρόσφατη ημερίδα του ΑΠΘ».

Το θέμα είναι ποιος… δουλεύει ποιον και ποιος θα αποκαταστήσει την οικονομική ζημία των καταστηματαρχών της περιοχής, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούνται με αυτές τις αναβολές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This