Ο δήμαρχος Κυθήρων προχωρά σε μηνύσεις, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κόλαση φωτιάς στο νησί το 2017

Must Read

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολουθούν τις αποκαλύψεις για το σκοτεινό παρασκήνιο στις ανώτατες βαθμίδες του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.) και τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, η Δικαιοσύνη θα κληθεί να διερευνήσει ευθύνες και για άλλα περιστατικά.

Τη σκυτάλη πήρε ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου έπειτα από όσα ακούστηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες για την καταστροφική φωτιά του 2017 στο νησί.

Ευστράτιος Χαρχαλάκης, δήμαρχος Κυθήρων

«Υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων και μετά από όλα αυτά που είπε ο Ματθαιόπουλος, κατατίθεται η μήνυση», είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Χαρχαλάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι «θα γίνει πολύ βαθιά έρευνα». Άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο αξίωσης αποζημίωσης, ωστόσο σε πρώτη φάση εξήγησε ότι προτεραιότητα αποτελεί η άσκηση ποινικών διώξεων. «Δεν υπήρχε συντονισμός ούτε των επίγειων δυνάμεων. Τα εναέρια μέσα έκαναν τέσσερις ώρες να επιστρέψουν. Αδιανόητα πράγματα», σχολίασε ο δήμαρχος, ο οποίος προσέφυγε στην Εισαγγελία Πειραιά.

Ήδη, βέβαια, μετά τις αποκαλύψεις του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δημήτρη Λιότσιου για τις φωτιές στα Κύθηρα και στη Μάνη το 2017 είχαν παρέμβει οι Εισαγγελίες Πειραιώς και Καλαμάτας, ζητώντας από τους κατά τόπους εισαγγελείς να επανεξετάσουν τις υποθέσεις.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Στην ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στις εισαγγελικές Αρχές ο κ. Λιότσιος ακούγεται ο πρώην αρχηγός του Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος να μιλά για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ αξιωματικών. «Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπέλιο (σ.σ. πρώην αρχηγός του Π.Σ.) και τον Βασιλειάδη (σ.σ. πρώην υπαρχηγός Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια», φέρεται ότι έχει πει ο πρώην αρχηγός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This