Ράγισε καρδιές 80χρονος που του έκοψαν το ρεύμα: «Εμένα του φτωχού, εμένα του άρρωστου;»

Must Read

Η κραυγή απελπισίας ενός 80χρονου άντρα που ζει στον Προφήτη Ηλία της Αμαλιάδας, τάραξε την τοπική κοινωνία και προκάλεσε θλίψη.

Ο ηλικιωμένος άντρας που πάσχει από προβλήματα υγείας και λαμβάνει μια κατώτατη σύνταξη από τον ΟΓΑ, ζούσε το τελευταίο διάστημα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αφού η ΔΕΗ του το έκοψε για παλιότερες οφειλές της τάξεως των 1.000 ευρώ. Μιλώντας στο patrisnews.gr που ανέδειξε το θέμα, ο 80χρονος έδειξε τις αποδείξεις εξόφλησης των δύο τελευταίων λογαριασμών, καταγγέλλοντας ότι η διακοπή έγινε γιατί δεν κατάφερε να πληρώσει τη δεύτερη δόση της ρύθμισης στην οποία είχε προβεί.

Εικόνες από το φτωχικό του σπίτι με το ψυγείο να έχει μετατραπεί σε ντουλάπι, το ζευγάρι των συνταξιούχων πίνει ζεστό νερό από τη βρύση, τρώει ξηρά τροφή και αναγκάζεται να υποστεί τις υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα.

«Πείτε μου, τι να πρωτοπληρώσω;»

«Έπαιρνα 417 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ, και εδώ και 2 μήνες μου έκοψαν κάπου 45 ευρώ. Πείτε μου, τι να πρωτοπληρώσω; Τα προηγούμενα χρόνια έμεναν εδώ άνεργα τα παιδιά της γυναίκας μου και εγγόνια και ήταν πολύ δύσκολα για όλους. Και η γυναίκα μου άνεργη. Ήταν πολύ δύσκολα και μάλιστα να μπορούμε να πληρώνουμε την ΔΕΗ. Έκανα μια ρύθμιση, δεν μπόρεσα να δώσω την δεύτερη δόση και τέλειωσε. Τι να έκανα; Δεν είχαμε να φάμε. Δεν έχω ευρώ. Με πέταξαν έξω από την ρύθμιση και με έστειλαν σε κάποια εταιρεία, που ούτε την ξέρω, δεν πήγα. Τι να μου πουν και τι να ζητήσω; Δεν έχω. Τώρα, θέλουν προκαταβολή για την ρύθμιση 30 – 40 ευρώ για να το επανασυνδέσουν. Αυτά τα χρήματα εγώ, με αυτά που χρωστάω και για να ζήσω, δεν τα έχω, δεν μαζεύονται…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης στην εφημερίδα patrisnews.gr.

«Ήμουν νοικοκύρης, δούλευα και τώρα έχω γίνει ζητιάνος»

«Ορίστε. Στο ψυγείο έχει μείνει λίγο κρέας, έχει αρχίσει και χαλάει. Δεν έχουμε να ψωνίσουμε ούτε για φαγητό. Λίγα – λίγα και προσεχτικά. Τον τρέχοντα λογαριασμό τον πληρώνω κανονικά. Έχω τις αποδείξεις. Προσπαθώ, αλλά δεν ζω, δεν επιβιώνω. Κάθομαι και περιμένω, ούτε και εγώ ξέρω. Ήμουν νοικοκύρης, δούλευα και τώρα έχω γίνει ζητιάνος. Δεν ντρέπονται καθόλου;…» αναρωτιέται απελπισμένος ο κ. Παναγιώτης.

«Ένα θέλω να πω, και με πιάνει παράπονο: άλλοι χρωστάνε εκατομμύρια και δεν τους κόβουν το ρεύμα. Εμένα του φτωχού, εμένα του άρρωστου, με την γυναίκα άρρωστη, που δεν μπορώ και να δουλέψω, μου έκοψαν και την σύνταξη 50 ευρώ, μου έκοψαν και το ρεύμα για 1000 ευρώ. Τώρα, το Κράτος σώθηκε…» καταλήγει.

Η έκκληση του 80χρονου έφτασε άμεσα στα αυτιά των υπευθύνων και το μεσημέρι της Δευτέρας, η βουλευτής Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου παρενέβη ζητώντας από την ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, δεν ήταν λίγοι και οι αναγνώστες που ζήτησαν τα στοιχεία του κ. Παναγιώτη για να τον ενισχύσουν από το υστέρημά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This