Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Απόφαση-ανάσα για τα Δελτία Στάθμευσης για ΑμεΑ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Επιτρέπεται πλέον η χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν ανήκει στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδεια, αλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του.

Μέχρι σήμερα, ο γονέας ανήλικου ΑμεΑ έπρεπε, για παράδειγμα, να μεταβιβάσει στο παιδί του το Ι.Χ. αυτοκίνητο για να λάβει το Δελτίο Στάθμευσης που δικαιούται, με όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αυτό συνεπαγόταν.

Με τη σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή διορθώνεται μια αδικία που υπήρχε, καθώς ανήλικα ΑμεΑ ή ενήλικοι ανίκανοι προς δικαιοπραξία, ενώ είχαν άμεση ανάγκη για κατοχή άδειας στάθμευσης, δεν μπορούσαν να την αποκτήσουν, διότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους δεν ήταν ιδιοκτησίας τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, το μέτρο αυτό είναι μια πρώτη ανακούφιση για πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας, για τις οποίες είναι απαραίτητη η υπηρεσία αυτή. Παράλληλα, το υπουργείο εξετάζει παρεμβάσεις για την πρόληψη των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό ή στον αποκλεισμό από αγαθά και υπηρεσίες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ