Πόρος: 30 κρούσματα – Η αστυνομία έκανε τα «στραβά μάτια» καταγγέλλει ο δήμαρχος (video)

Must Read

H ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού ανάγκασε τον δήμαρχο του νησιού να προχωρήσει σε τοπικό lockdown, το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νησί έχουν φτάσει τα 30 και αναμένονται ακόμα οι απαντήσεις από 130 δείγματα. 

Ο δήμαρχος Πόρου, κ. Γιάννης Δημητριάδης, μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πώς ο δήμος ανέλαβε τους ελέγχους στο νησί καθώς η ανταπόκριση της αστυνομίας ήταν απογοητευτική: «Είχαν αποφασίσει να μην κάνουν ελέγχους και μάλιστα να μην ανταποκρίνονται ούτε και στις δικές μας εκκλήσεις για ελέγχους» ανέφερε καταγγέλοντας ότι αντί να επικεντρώνονται στα μέτρα για τον ιό, επικεντρώθηκαν στους καταλόγους των καταστημάτων.

Επιπλέον, ο ίδιος ο δήμος, όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης προχώρησε σε ελέγχους και διαπίστωσε παραβάσεις με αποτέλεσμα να σφραγίσει καταστήματα που δεν συμμορφώνονταν με τα μέτρα. Η αστυνομία σύμφωνα με τον ίδιο, όχι μόνο δεν πραγματοποίησε τους απαιτούμενους ελέγχους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έδειξε ανοχή και δεν προχώρησε σε κυρώσεις:

O δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης

«Υπάρχουν ευθύνες που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, καθώς υπήρχε πλήρης απουσία ελέγχων από τη μεριά της αστυνομίας. Ο βαθμός χαλαρότητας στα μέτρα καθορίζεται κυρίως από την στάση της αστυνομίας και ήταν εμφανές πως υπήρχε ξεκάθαρη γραμμή για να μη γίνονται έλεγχοι» κατήγγειλε ο κ. Δημητριάδης.

Ο δήμαρχος του Πόρου μίλησε για την οικονομική καταστροφή που θα υποστεί το νησί όμως έδειξε αισιόδοξος ότι πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο να προσφέρει στιγμές ξεκούρασης στους τουρίστες του: «Πλέον, είναι σίγουρο πως θα περιοριστεί αυτό που υπήρχε και σε δέκα μέρες θα είμαστε το πιο καθαρό νησί στην Ελλάδα από κορωνοϊό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κραυγή αγωνίας από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Μακεδονίας: «Η λίμνη Κορώνεια κινδυνεύει με ερημοποίηση»

Τεράστιος προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην επαρχία του Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην...

More Articles Like This