Έκτακτα μέτρα: «STOP» σε λιτανείες και πανηγύρια – Απαγορεύονται οι όρθιοι σε μπαρ και κλαμπ

Must Read

Έκτακτα μέτρα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας! Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, κατόπιν σύστασης της Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι παρατείνεται η απαγόρευση για όρθιους πελάτες σε μπαρ, κλαμπ, κέντρα νυχτερινής διασκέδασης και εστιατόρια, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

«Κόκκινος» συναγερμός

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στην κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα προβεί σε πιο αυστηρά μέτρα εάν οι δείκτες διασποράς είναι υψηλοί.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας, είχαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, μετά την έξαρση κρουσμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες κάνουν λόγο για επερχόμενα νέα περιοριστικά μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

151 νέα κρούσματα

Το απόγευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκαν 151 νέα κρούσματα, ενώ μόλις 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 5270.

Μόνο με αρνητικό τεστ οι τουρίστες από Μάλτα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων και αποφάσισε οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, ενημερώνουμε ότι, κατόπιν και της σχετικής σύστασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα επεκτείνεται έως 31-08-2020».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο θυμόσοφος Ερντογάν και χρήσιμοι αφελείς του Μαξίμου

«Δεν πρέπει να λες ποτέ κάτι που δεν μπορείς να γράψεις»

More Articles Like This