Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

«Πράσινο φως» από το Πρωτοδικείο Αθηνών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Με το Πρωτοδικείο Αθηνών να απορρίπτει την αγωγή του Δημοσίου περί ακύρωσης της κινητοποίησης των εργαζομένων στα ΚΕΠ, τόσο η -εξαγγελθείσα για σήμερα Σάββατο- απεργία, όσο και η αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους, θα πραγματοποιηθεί κανονικά.     

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Aftodioikisi.gr, οι δικηγόροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ (ΠΟΣΕ- ΚΕΠ) υποστηρίζουν πως αυτή είναι και η πρώτη φόρα που το δικαστήριο απορρίπτει απεργιακή αγωγή του Δημοσίου κατά των εργαζομένων.  

Στην ανακοίνωση της, η ΠΟΣΕ- ΚΕΠ ανέφερε πως προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση το Σάββατο «σε συνέχεια καταγγελιών για την τροπολογία που νομιμοποιεί την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων με αποφάσεις Δημάρχων σε υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) που στελεχώνουν και υποστηρίζουν τη λειτουργία των ΚΕΠ».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, καταδικάζεται η νομοθετική κατάλυση της θεμελιώδους πρόνοιας του θεσμού των ΚΕΠ και του πλαισίου λειτουργίας του, η οποία απαγόρευε να ανατίθενται «αλλότρια» καθήκοντα στους υπαλλήλους των ΚΕΠ του κλάδου Δ.Υ.Π. για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτά, καθώς και την παράδοση 700 περίπου ΚΕΠ ανά την επικράτεια στη διάθεση των Δημάρχων.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ