Σας ενδιαφέρει: Παράταση 25 ημερών για τους δασικούς χάρτες

Must Read

Την παράταση κατά 25 ημέρες της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής αιτήσεων αναμόρφωσης δασικών χαρτών ανά οικεία Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης (έληγε από 20 έως 28 Αυγούστου, ανάλογα με την περιοχή) ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Η απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, έρχεται να ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τους ιδιοκτήτες ακινήτων, που ζητούσαν να παραταθεί η προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς εν μέσω θερινών διακοπών ήταν σχεδόν αδύνατη η υποβολή των αιτήσεων από τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρόσφατης υπουργικής απόφασης θα γίνουν εκ νέου η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών, με σκοπό να συμπεριληφθούν όλα όσα είχαν παραλειφθεί και προκαλούσαν σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία (όπως ο αποχαρακτηρισμός εκτάσεων που μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών εμφανίζονταν ως «δασικές», παρά το γεγονός ότι τις είχε διανείμει το κράτος για καλλιέργεια προ του 1975). Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι δασικοί χάρτες θα αναμορφώνονται σε όποιο στάδιο της διαδικασίας κύρωσης και αν βρίσκονται, προκειμένου να συμπεριλάβουν τις προβλεπόμενες διοικητικές πράξεις.

Β. Παπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This