Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου σε Πλάκα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ως σήμερα τα καταστήματα στις περιοχές Πλάκα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη, βάσει νόμου μπορούσαν να λειτουργήσουν προαιρετικά τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, εκτός από τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου.

Με την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ B’ 3412/14.08.2020) οι εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο τρίγωνο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας μπορούν να λειτουργούν όλες τις Κυριακές του έτους, τουτέστιν και το διάστημα από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο.

Όπως αναφέρεται, για τη συγκεκριμένη απόφαση συνεκτιμήθηκαν σημαντικές παράμετροι, όπως οι εξής:

1) Η παραδοσιακή αγορά της Πλάκας αποτελεί στην πραγματικότητα την Παλιά Πόλη της Αθήνας, όπως οριοθετείται στο πολεοδομικό διάταγμα.

2) Σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης η Παλιά Πόλη παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν με ειδικό ωράριο.

3) Τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στα σημεία της παραδοσιακής αγοράς της Αθήνας (Πλάκα – Μοναστηράκι – Ακρόπολη) στηρίζονται αποκλειστικά στον εισερχόμενο τουρισμό και η λειτουργία δεν περιορίζεται στις ημέρες της τυπικής λειτουργίας των καταστημάτων, δηλαδή Δευτέρα έως Σάββατο.

4) Στην περιοχή δραστηριοποιούνται κυρίως μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που είναι στον κλάδο και απασχολούν ως προσωπικό μόνιμους συνεργάτες.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ