Παρασκευή 25/6/2021

Έκτακτο μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στη Μύκονο

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τα νέα αυστηρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική, όσοι βρίσκονται στο νησί, έλαβαν μήνυμα από το 112 που τους καλεί να φορούν υποχρεωτικά μάσκες και να μένουν σε επιφυλακή.

Αποφασίστηκαν τα εξής νέα μέτρα:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Επιπλέον, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών θα δοθεί αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ μεταβαίνουν σε Χαλκιδική και Μύκονο για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Τέλος μέτρα θα ισχύουν από Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ