Δευτέρα 14/6/2021

Νέα σκληρά μέτρα σε Μύκονο και Χαλκιδική! Μάσκες παντού – Απαγόρευση εκδηλώσεων

Μύκονος και Χαλκιδική σε μοντέλο Πάρου! Νέα σκληρά μέτρα ανακοινώθηκαν μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Η αύξηση των κρουσμάτων σε Μύκονο και Χαλκιδική, είχε ως αποτέλεσμα να ληφθούν περιοριστικά μέτρα, ενδεχόμενο το οποίο είχε προαναγγείλει ο κ. Χαρδαλιάς στην τακτική ενημέρωση για την πανδημία, το μεσημέρι της Τρίτης. Μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε να επιβληθούν περιορισμοί αντίστοιχοι με αυτούς του Πόρου, και σε Μύκονο – Χαλκιδική. 

Αποφασίστηκαν τα εξής νέα μέτρα:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Επιπλέον, σε  συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών θα δοθεί αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, ενώ κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΕΛ.ΑΣ μεταβαίνουν σε Χαλκιδική και Μύκονο για εντατικοποίηση των ελέγχων.

Τέλος μέτρα θα ισχύουν από Παρασκευή 21-08-2020 και ωρα 06.00 έως και τη Δευτέρα 31-8-2020 και ώρα 06.00.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ