Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

300 τεστ κορωνοϊού έγιναν στο Σαββατοκύριακο στο λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συμπλήρωσαν 800 ελέγχους την περασμένη εβδομάδα καθώς 300 δειγματοληπτικά τεστ κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν, μόνο το Σαββατοκύριακο, σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, καθώς επίσης σε λιμενικούς αλλά και μέλη των πληρωμάτων των πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Οι ταξιδιώτες ανταποκρίθηκαν θετικά, ωστόσο προτεραιότητα δόθηκε σε εκείνους που επέστρεφαν από τουριστικούς προορισμούς υψηλής επικινδυνότητας και παρουσίαζαν συμπτώματα του ιού.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας, τα τεστ αποδίδονται καθημερινά στον ΕΟΔΥ προς αξιολόγηση.

Την εποπτεία της διαδικασίας είχε αναλάβει, προσωπικά, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και της Ραφήνας. Επίσης, στα σημεία όπου πραγματοποιήθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νικόλαος Πέππας και η η διευθύνουσα σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Ραφήνας Δέσποινα Γκικάκη.

Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Γεώργιος Πατούλης ανέφερε: «Η ευαισθητοποίηση και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία μας, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και της Αττικής, με στοχευμένες δράσεις, συνδράμοντας στη μάχη που δίνει η χώρα μας»

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις λιμενικές αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας καθώς επίσης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους εθελοντές του ΕΔΣΝΑ και της σχολής των εθελοντών της Ναυαγοσωστικής «Lifeguard Hellas» που συμμετείχαν στη δράση αυτή, σημειώνοντας ότι:

«Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο και το φθινόπωρο αναμένεται δύσκολο. Ωστόσο, με στοχευμένες πολιτικές πρόληψης και οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού, θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σ΄ αυτή την εθνική μάχη».

Φωτογραφία αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ