Μαγιορκίνης: «Πιθανό να φτάσουμε τα 500 κρούσματα τη μέρα»

Must Read

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ με 293 νέα κρούσματα γκρέμισε την αισιοδοξία των τελευταίων καταμετρήσεων με τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις να κυμαίνονται στις 150.

Την ίδια στιγμή, ανησυχία αποτελεί και η αύξηση των διασωληνωμένων, με τους επιστήμονες να εφιστούν την προσοχή για τις επόμενες ημέρες κατά τις οποίες επιστρέφουν από τις διακοπές τους οι τελευταίοι αδειούχοι του Αυγούστου.

Τα περιθώρια του εφησυχασμού έχουν τελειώσει, σύμφωνα με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος εμφανίστηκε στην θέση του Σωτήρη Τσίοδρα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την απότομη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και τόνισε ότι ο αριθμός δεν αποκλείεται να φτάσει στα 500 κρούσματα την ημέρα.

500 κρούσματα

«Είδαμε αρχή Αυγούστου μια εκρηκτική αύξηση να το πω έτσι, μια εκθετική αύξηση, η οποία προς το παρόν φαίνεται ότι έχει ανασχεθεί. Αυτό δε σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα δούμε 500 κρούσματα. Είναι πιθανό. Είδατε, από εκεί που ήμασταν στα 10 φτάσαμε στα 200», είπε ο κ. Μαγιορκίνης και πρόσθεσε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα: «Η επιδημία του κορωνοϊού ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό και σίγουρα όλο τον χειμώνα».

Αναφορικά με τα σχολεία, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε ότι αν και έχει οριστεί η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων, ενδέχεται τα στοιχεία που θα καταγραφούν τις επόμενες δύο ημέρες, να παρατείνουν την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This