Πρωτάκουστο! Έπεσαν οι βάσεις για τις Ιατρικές σχολές

Must Read

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι έπεσαν τα μόρια, στα 18,000, για την εισαγωγή των υποψηφίων στις Ιατρικές σχολές ενώ άνοδο παρουσίασαν οι Νομικές σχολές σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή Ζήσης Τσακνάκης, στο newsit.gr, φέτος υπήρξαν περισσότεροι άριστοι σε σχέση με προηγούμενος χρονιές, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που είχαν βαθμολογία κάτω από τη βάση. Φέτος δεν παρατηρήθηκαν υψηλές βαθμολογίες λόγω της κατάργηση των συντελεστών βαρύτητας.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής ανέφερε:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρσι η τελευταία Ιατρική σχολή της χώρας, εκείνη της Αλεξανδρούπολης, απαίτησε 18.123 μόρια για την εισαγωγή στα προγράμματά της και φέτος 17.400 μόρια. Σε χαμηλά επίπεδα και το τμήμα της Κρήτης με 17.525 και η Ιατρική Αθηνών με 18.250 μόρια. Στις Ιατρικές Σχολές που θεωρούνται οι κορωνίδα η πτώση άγγιξε ακόμα και τα 800 μόρια. Το τρίτο πεδίο ήταν αναμενόμενο να παρουσιάσει μια τόσο μεγάλη πτώση γιατί το είχαμε δει από τα στατιστικά των βαθμών. Έτσι οι σχολές Υγείας έπεσαν όλες γιατί τα παιδιά δεν έγραψαν καλά σε Φυσική και Χημεία. Οι σχολές που κράτησαν και σημείωσαν μια μικρή άνοδο σε σχέση με πέρυσι είναι οι Νομικές σχολές του πρώτου πεδίου, με την Νομική Αθηνών να φτάνει 18.050 μόρια ελάχιστα πιο πάνω από το 2019 και η Νομική Κομοτηνής 17.825»

Παράλληλα σύμφωνα με τις αναφορές του καθηγητή, πτώση παρουσιάστηκε και στις Παιδαγωγικές σχολές καθώς επίσης και στα τμήματα Μαθηματικών, όπου στη Σάμο η βάση έπεσε στα 3.125 μόρια όταν πέρσι είχε κινηθεί γύρω στα 7.000 και στο Χημικό της Αθήνας όπου η βάση έφτασε τα 16.400 μόρια σημειώνοντας πτώση 932 μόρια.

Επίσης αναφέρει ότι υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης στο δεύτερο επιστημονικό πεδίο των θετικών σπουδών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες θέσεις από του υποψηφίους, ενώ θα υπάρξουν και πολλές ισοψηφίες, με την εισαγωγή να εξαρτάται από το πρώτο ή το δεύτερο μάθημα βαρύτητας.

«Ανοδική είναι η τάση έως 20% από πέρυσι στο 4ο επιστημονικό πεδίο και στις Οικονομικές σχολές, ενώ άνοδο έχουν και οι παραγωγικές σχολές, όπως Πολυτεχνικές και Πληροφορικής. Γενικότερα περιμέναμε όλες αυτές τις αυξομειώσεις γιατί από την αρχή δεν είδαμε υψηλά μόρια».

Τέλος, η μικρότερη βάση στις φετινές Πανελλαδικές είναι στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι με 625 μόρια.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This