Σάββατο 19/6/2021

Κοζάνη: Πρωτιά για τον Παρασκευά Ψαλίδα στις Πανελλαδικές! «Το μυστικό είναι η μέθοδος» (video)

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων και για πολλούς το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα.

Ένα από τα «αστέρια» των φετινών Πανελληνίων είναι ο Παρασκευάς Ψαλίδας από το 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, ο οποίος είναι ο πρώτος των πρώτων στο Νομό Κοζάνης με 19.400 μόρια.

Ο Παρασκευάς πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έχοντας κορυφαία επίδοση, και νιώθει πως οι κόποι του ανταμείφθηκαν.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, η Ιατρική ήταν ένα όνειρο που ο ίδιος είχε από μικρός και με μεθοδική δουλειά το κατόρθωσε.

«Το μυστικό είναι ο μαθητής να έχει μέθοδο, πρόγραμμα και φυσικά υποστήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον. Όχι υπερβολές, αλλά μέθοδο, αφοσίωση και πίστη στο στόχο του», λέει χαρακτηριστικά.

Οι επιδόσεις του στα μαθήματα ήταν πάντα καλές, ενώ την τελευταία χρονιά του σχολείου, όπως λέει, κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια, λόγω και του υψηλού στόχου.

Δεν σταμάτησε, όμως, να αφιερώνει και χρόνο για τον ίδιο, για να ξεφύγει από το διάβασμα. Ο Παρασκευάς αγαπάει τον αθλητισμό, και συμμετέχει ενεργά αφού είναι και αθλητής χάντμπολ.

«Ένας μαθητής μπορεί να τα συνδυάζει όλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το εάν τώρα ακολουθεί η φοιτητική ζωή, ο ίδιος απάντησε πως «τώρα είναι μόνο η αρχή, η συνέχεια είναι δύσκολη. Θα προσπαθήσω να συνδυάσω τη φοιτητική ζωή με το διάβασμα», λέει χαρακτηριστικά.

«Το χάρηκα υπερβολικά και εγώ και η οικογένειά μου. Δικαιώνονται οι κόποι μου», κατέληξε ο επιτυχημένος νέος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ