Κυριακή 13/6/2021

Το cheerleading επίσημα από φέτος ως μάθημα και στα ελληνικά σχολεία!

Επίσημα, από φέτος, το cheerleading μπαίνει ως μάθημα στα σχολεία όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε με σχετική εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, επιτρέπεται η είσοδος επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ. – Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι επισκέψεις των οποίων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

cheerleading

Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων, είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Το μάθημα του cheerleading θα διεξάγεται ως εξής:

  • Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος.
  • Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς.
  • Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).

Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:

  • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)
  • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά την διάρκεια των ενημερώσεων, δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Λίγα λόγια για το cheerleading

Πρόκειται για ένα σχετικά καινούργιο, για τα ελληνικά δεδομένα, άθλημα το οποίο, ωστόσο, είναι άκρως διαδεδομένο παγκοσμίως, καθώς αποτελεί και επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια άθλημα που περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις γυμναστικής, χορό, άλματα, κραυγές και φιγούρες.

cheerleading

Στα λίγα χρόνια που υπάρχει και στην Ελλάδα έχει προσφέρει στη χώρα μας διεθνείς διακρίσεις. Είναι διασκεδαστικό, γεμάτο ενέργεια και συνδυάζει τέλεια γυμναστική και χορό και μπορούν να συμμετέχουν όλα τα κορίτσια, ανεξαρτήτως ταλέντου και ικανοτήτων.

Μαθαίνοντας τις βασικές κινήσεις και ασκήσεις του αθλήματος, τα κορίτσια θα βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, θα αποκτήσουν ευλυγισία, ενώ το άθλημα προσφέρει εξαιρετική ενδυνάμωση.

  • Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου.

(πηγή: infokids.gr)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ