Το cheerleading επίσημα από φέτος ως μάθημα και στα ελληνικά σχολεία!

Must Read

Επίσημα, από φέτος, το cheerleading μπαίνει ως μάθημα στα σχολεία όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε με σχετική εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, επιτρέπεται η είσοδος επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ. – Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι επισκέψεις των οποίων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

cheerleading

Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων, είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Το μάθημα του cheerleading θα διεξάγεται ως εξής:

  • Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος.
  • Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς.
  • Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά).

Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών στις αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:

  • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)
  • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά την διάρκεια των ενημερώσεων, δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Λίγα λόγια για το cheerleading

Πρόκειται για ένα σχετικά καινούργιο, για τα ελληνικά δεδομένα, άθλημα το οποίο, ωστόσο, είναι άκρως διαδεδομένο παγκοσμίως, καθώς αποτελεί και επίσημο ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια άθλημα που περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις γυμναστικής, χορό, άλματα, κραυγές και φιγούρες.

cheerleading

Στα λίγα χρόνια που υπάρχει και στην Ελλάδα έχει προσφέρει στη χώρα μας διεθνείς διακρίσεις. Είναι διασκεδαστικό, γεμάτο ενέργεια και συνδυάζει τέλεια γυμναστική και χορό και μπορούν να συμμετέχουν όλα τα κορίτσια, ανεξαρτήτως ταλέντου και ικανοτήτων.

Μαθαίνοντας τις βασικές κινήσεις και ασκήσεις του αθλήματος, τα κορίτσια θα βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, θα αποκτήσουν ευλυγισία, ενώ το άθλημα προσφέρει εξαιρετική ενδυνάμωση.

  • Δείτε εδώ την εγκύκλιο του υπουργείου.

(πηγή: infokids.gr)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This