Δευτέρα 2/8/2021

Έκτακτα μέτρα στο Ηράκλειο Κρήτης: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους!

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, και η αναστολή όλων των εκδηλώσεων και συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, μεταξύ των έκτακτων μέτρων που θα ισχύουν στο Ηράκλειο Κρήτης μέχρι νεωτέρας!

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στο Ηράκλειο Κρήτης, με την ελπίδα να ανακοπεί η διασπορά της νόσου Covid-19 στην κοινωνία του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, με επίσημη ανακοίνωση της Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα περιοριστικά μέτρα:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους

Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης. Σημειώνεται ότι, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες, από (αύριο) Τρίτη 01-09-2020 στις 06:00 έως την Τρίτη 15-09-2020 στις 06:00.

  • Δείτε το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας στους Ηρακλειώτες, μέσω του «112»:

iraklio metra 112

(φωτό αρχείου)

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ