Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Πρόγραμμα «Γέφυρα»: Εκτιμήσεις ακόμα και για 200.000 αιτήσεις! Έως 30 Σεπτεμβρίου η διορία υποβολής αιτήσεων

Έως και τις 200.000 εκτιμά ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ότι θα αγγίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα», καθώς ολοένα και περισσότεροι  υπερχρεωμένοι δανειολήπτες καταφεύγουν σε αυτό.

Στο πλαίσιο διαδικτυακής εσπερίδας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογιστών Οικονομολόγων, ο κ. Κουρμούσης υπογράμμισε ότι πλέον σε ημερήσια βάση υποβάλλονται δύο και τρεις φορές περισσότερες αιτήσεις σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο, οπότε ο αριθμός τους «άγγιξε» τις 51.000. «Θεωρούμε ότι τον Σεπτέμβριο οι αιτήσεις στο πρόγραμμα “Γέφυρα” θα ξεπεράσουν τις 100.000 – 150.000, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και τις 200.000».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η επιτυχία του νέου πλαισίου προστασίας έγκειται στη σημαντικά διευρυμένη περίμετρο κάλυψης των δανειοληπτών σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, καθώς και στην απλούστερη και φιλικότερη για τον χρήστη διαδικασία υποβολής της αίτησης, χωρίς να απαιτείται κανένα απολύτως δικαιολογητικό.

Από την πλευρά της η νομική σύμβουλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σουζάνα Κλημεντίνη, δήλωσε πως ο αριθμός εκείνων που τελικώς θα υποβάλουν αίτηση στη «Γέφυρα» δεν θα είναι ίδιος με των δικαιούχων κρατικής επιδότησης, δεδομένου ότι πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως την 30ή Σεπτεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η είσοδος επιτυγχάνεται με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet, με αποτέλεσμα κατά την υποβολή της αίτησης τα στοιχεία δανειοληπτών, εισοδημάτων και οφειλών να αντλούνται αυτόματα από τη φορολογική βάση δεδομένων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ